У Волинській області правоохоронці, влада та активісти визначили основні пріоритети в співпраці щодо забезпечення правопорядку і безпеки громадян

У Волинській області правоохоронці, влада та активісти визначили основні пріоритети в співпраці щодо забезпечення правопорядку і безпеки громадян

27.02.14 13:54 0 975
В обласному управлінні міліції відбулася зустріч представників обласної ради, ВО «Майдан», «Правого сектору» та громадської ради при УМВС України у Волинській області із правоохоронцями краю. Основним питанням порядку денного стало забезпечення правопорядку та безпеки громадян.

До особового складу звернувся тимчасово виконувач обов’язків начальника УМВС України у Волинській області полковник міліції Михайло Руденко, котрий закликав працівників органів внутрішніх справ до виконання службових обов’язків у звичному режимі та повідомив про те, що з метою зняття суспільної напруги заступники начальника облуправління та керівники міськрайорганів написали рапорти на звільнення з посади, які будуть розглянуті начальником УМВС.

Своєю чергою голова Волинської обласної ради Валентин Вітер запевнив, що в регіоні налагоджені механізми взаємодії між різними інститутами громадянського суспільства. Окрім того, він наголошував, що виступатиме гарантом домовленостей щодо особистої безпеки кожного міліціонера, який несе службу на вулицях. Валентин Степанович розповів про те, що обласна рада готує проект законодавчого акту, що регулюватиме проведення так званих люстраційних процесів.

Керівник «Правого сектору» Павло Данильчук акцентував на тому, від учора активісти не носитимуть на обличчях маски і не з’являтимуться у громадських місцях зі зброєю, а також закликав до спільного патрулювання населених пунктів у безпосередній співпраці із активістами та громадськістю, аби не допустити правопорушень. Лідер об’єднання запевнив, що не буде тиску та переслідувань працівників міліції та членів їх родин. Цю думку також підтримав керівник ВО «Майдан» Ігор Алєксєєв.

На досягненні певних домовленостей щодо охорони громадського порядку наголошували також голова громадської ради при УМВС Антон Цісарук та голова обласної профспілки атестованих працівників міліції Володимир Буравський.

Насамкінець Михайло Руденко зауважив, що у найкоротші терміни після проведення інвентаризації матеріальних цінностей в обласному управлінні буде підготовлено лист за підписом усіх учасників зустрічі щодо надання спонсорської допомоги для відновлення приміщення та службових кабінетів.

– У цей непростий час ми повинні консолідувати свої зусилля для того, аби належним чином забезпечити безпеку, збереження здоров’я та життя волинян, – підсумував тимчасово виконувач обов’язків начальника обласного управління міліції.

СЗГ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чи діють у Тернополі ...
Наступна новина: Квартиры посуточно или ...

КОМЕНТАРІ