У Києво-Могилянській академії працюватиме безкоштовний психологічний кабінет

У Києво-Могилянській академії працюватиме безкоштовний психологічний кабінет

27.02.14 10:48 0 605
Національний університет «Києво-Могилянська академія» відкриває постійний безкоштовний психологічний кабінет для людей, які пережили страшні події.

Про це йдеться на сторінці Громадського сектору Євромайдану у Facebook.

Допомогу перш за все надаватимуть студентам, які потрапили в ситуацію, що становила загрозу їхньому життю або життю близьких; медикам та волонтерам, які надавали першу медичну допомогу пораненим; журналістам, які стали свідками насильства над іншою людиною.

У дописі наголошують, що кваліфіковану анонімну психологічну консультацію надаватимуть лише за попереднім записом за телефоном 066 0 30 40 20 або 044 463 71 13. З людьми працюватиме психотерапевт, Dr.scient.med, співробітник НАУКМА Сергій Олександрович Богданов та психолог НаУКМА Наталія Борисівна Бондаренко.

Фахівці наголошують, що симптоми можуть виникнути внаслідок трагічних події одразу або, наприклад, через місяць. Зокрема, це нав’язливі спогади, фантазії, уявлення про пережите, що постійно повторюються, нічні кошмари, пов’язані з психотравмуючою подією, спалахи негативних емоційних станів, спровокованих якими-небудь подіями, що асоціюються з обставинами «події», прагнення уникати будь-яких думок або ситуацій, які пробуджують спогади про травму, нездатність відтворити в пам’яті основні, важливі елементи ситуації, що травмувала, помітна втрата колишніх інтересів і захоплень, відчуття відчуженості.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ