В Івано-Франківській області міліція застерігає мешканців краю від квартирних злодіїв

В Івано-Франківській області міліція застерігає мешканців краю від квартирних злодіїв

27.02.14 16:18 0 705
Начальник управління карного розшуку УМВС в області полковник міліції Ігор Баб’юк розповів про криміногенну обстановку, яка склалася за останні дні на території області, та про те, як уберегти своє майно від злочинних зазіхань.

За його словами, спільне патрулювання працівників міліції та загонів самооборони дало змогу стабілізувати ситуацію зі злочинністю. Зокрема, за останні кілька діб істотно зменшилася кількість крадіжок, грабежів, розбійних нападів.

У той же час в м. Івано-Франківську цього тижня було вчинено п’ять квартирних крадіжок. З метою попередження та недопущення таких злочинів міліція радить використовувати всі можливості, аби захистити своє майно. Найбільш надійний спосіб – скористатися послугами Державної служби охорони при УМВС.

Практика засвідчує, що значна частина крадіжок зумовлена людською безпечністю і самовпевненістю. Іноді громадяни самі надають злочинцям зручну можливість проникнути в своє житло, залишаючи двері й вікна домівок незачиненими. Не варто залишати відчиненими балкони та кватирки, особливо на перших та останніх поверхах, а також тримати значні суми грошей.

«Зазвичай злочинці добре готуються до крадіжки і на невідому територію, поки не отримають детальну інформацію про приміщення, не полізуть. Перед «справою» вони наносять візити, здійснюють дзвінки, розглядають вікна, вишукують будь-яку інформацію, коли і як надовго власник покидає оселю. Тому не зайве буде нагадати, що ваш будинок – це фортеця, яку необхідно оберігати», – зазначає Ігор Баб’юк.

Люди нерідко страждають від злодіїв через свою надмірну довірливість. Головними засобами захисту квартири є надійні замки та пильність. Бажано домовитися з сусідами про взаємний нагляд за помешканнями на час тривалої відсутності.

Шановні громадяни! Якщо ж Ви стали жертвою чи свідком злочину, або помітили осіб, які ведуть себе підозріло, негайно повідомте про подію найближчий відділ міліції або за телефоном «102». Своїми діями Ви сприятимете оперативному затриманню злочинця. Не будьте байдужими до чужої біди!

СЗГ УМВС України

в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Луцьку оштрафували ...
Наступна новина: У Львівській області вогнем ...

КОМЕНТАРІ