У Франківську підприємці виступають проти поборів на митниці і ринках

У Франківську підприємці виступають проти поборів на митниці і ринках

27.02.14 10:06 0 680
В Івано-Франківську приватні підприємці виступили проти поборів на митниці і ринках. Про корупційні схеми на митниці вони розповіли на зустрічі з головою обласної ради Василем Скрипничуком. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Вони повідомили, що платили по 300 доларів за розмитнення автомобілів, ввезених із-за кордону, а також за кожен день перебування автомобілів на стоянці на терміналі.

За словами голови ініціативної групи приватних підприємців Ярослава Мандзюка, «якби раніше про це я говорив в СБУ чи прокуратурі, то так би все перекрутили, що я би ще й сидів».

Підприємці хочуть, щоб із Києва приїхала комісія й перевірила діяльність прикарпатських митників, «щоб кожен відповів за свої злочинні дії».

Голова обласної ради Василь Скрипничук пообіцяв, що справу направлять на розслідування в Генеральну прокуратуру та СБУ, бо місцевим правоохоронцям підприємці не довіряють.

кілька працівників митниці під тиском підприємців написали заяви про звільнення.

Учора місцеві підприємці виступили проти системи поборів і хабарів на центральному продуктовому ринку, орендатором якого є фірма «Торговий сервіс», яку очолював керівник міської організації Партії регіонів Ігор Дутка.

Як повідомили у прес-службі міського голови Івано-Франківська, на сесію міської ради буде винесене питання про розірвання договору оренди з фірмою «Торговий сервіс» і повернення міського ринку в комунальну власність.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ