Рівне: ОБЕРЕЖНО, ГРВІ!

Рівне: ОБЕРЕЖНО, ГРВІ!

27.02.14 09:02 0 746
25 лютого 2014 року відбулося спільне засідання постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій міста Рівного і міської ради з питань безпечної життєдіяльності населення, на якому було розглянуто питання про стан захворюваності на грип та ГРВІ серед населення м.Рівного.

У зв’язку з перевищенням порогового рівня захворюваності серед населення м.Рівного на грип та ГРВІ на 19,9% прийнято рішення призупинити навчання в загальноосвітніх навчальних закладах міста Рівного з 26.02.2014 по 03.03.2014 року.

Звертаємо вашу увагу, основними симптомами ГРВІ - головний біль, біль в очних яблуках, ломота, озноб, нежить, кашель, біль у горлі…

Найчастіше застуда проявляє себе запаленням лімфатичних вузлів. Це - болючі при натисканні ущільнення на шиї, потилиці, під нижньою щелепою, за мочкою вуха. При застуді з'являється нежить - з рясними виділеннями слизу або закладеність носа і незвичайна сухість слизової носа. Виникає сухий кашель, болить горло або з'являється осиплість голосу. Іноді з'являється почервоніння очей і починається сльозотеча. Температура при попаданні респіраторної вірусної інфекції в організм може підвищуватися від 37 до 38,5 градусів. Вкрай рідко ГРВІ проходить безсимптомно.

Характерні три стадії розвитку цього інфекційного захворювання. На першому етапі зараження ГРВІ, температури, як правило, не буває, але з'являється дискомфорт в носі, носоглотці та горлі. На другому етапі, коли інфекція потрапляє в кров, з'являється гарячковий стан, підвищується температура, слизова губ покривається бульбашковими висипаннями (вірус герпесу), починається виснажливий кашель, посилюється біль у горлі, голові, суглобах і м'язах. Якщо не виникають ускладнення, то завершується застуда. Третій етап - очищення від слизу.

Щоб не захворіти на застуду слід дотримуватися профілактичного безпечного режиму. Для цього потрібно зміцнювати імунну систему, приймати препарати імуностимулятори, типу настоянки ехінацеї, збільшити у щоденному раціоні відсоток молочно-кислих продуктів, обмежити в осінньо-зимовий період відвідування масових скупчень людей, стежити за особистою гігієною - мити частіше руки, користуватися марлевою пов'язкою або медичною маскою, яку слід змінювати кожні 2 - 4 години.

Якщо ж ви все-таки захворіли, обов’язково викличте лікаря, який точно встановить діагноз вашої недуги. Несвоєчасне або неправильне лікування застуди може викликати ускладнення. Не займайтесь самолікуванням! Не наражайте на небезпеку здорових людей, не відпускайте дітей з ознаками захворювання у дитячі колективи, обмежте відвідини місць великого скупчення людей! Дотримуйтесь правил особистої гігієни! Уникайте переохолодження. Повноцінно харчуйтесь.

Шановні жителі міста! Будьте пильними до свого здоров`я, вживайте профілактичні заходи щодо попередження захворювання, уникайте масових скупчень людей!

Начальник управління з питань

надзвичайних ситуацій Росовський В.Ф.

Про це повідомили у Рівненській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Хмельницькому за ...
Наступна новина: В Луцьку депутати озвучили ...

КОМЕНТАРІ