У Рівненській області народні депутати ініціюють законопроект щодо скасування плати за внесення відомостей до Державного земельного кадастру

У Рівненській області народні депутати ініціюють законопроект щодо скасування плати за внесення відомостей до Державного земельного кадастру

27.02.14 16:14 0 662
Перший заступник Голови Держземагентства України Артем Кадомський та заступник Голови Євген Бердніков взяли участь у засіданні парламентського Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин щодо супроводу проектів Законів України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визначення складу, змісту та порядку погодження документації із землеустрою" (реєстр. № 3238) та "Про внесення змін до Закону України "Про Державний земельний кадастр" щодо скасування плати за внесення відомостей до Державного земельного кадастру та змін до них" (реєстр. № 3061). Члени Комітету ухвалили рішення рекомендувати Верховній Раді України прийняти законопроекти у другому читанні та в цілому.

Законопроектом № 3238 пропонується внесення змін до Земельного кодексу України та законів України "Про землеустрій", "Про державну експертизу землевпорядної документації", "Про охорону земель", "Про порядок виділення в натурі (на місцевості) земельних ділянок власникам земельних часток (паїв)", "Про Державний земельний кадастр", "Про державний контроль за використанням та охороною земель" та ін. Це дасть можливість уніфікувати види документації із землеустрою та визначити їх склад і зміст, усунути розбіжності у назвах документацій із землеустрою, а також визначити виключний перелік суб'єктів, які здійснюють погодження і затвердження конкретних видів документації із землеустрою.

Члени Комітету наголосили, що прийняття документа дозволить усунути правові колізії в діючому законодавстві, визначити чіткі правила на ринку надання послуг у сфері землеустрою, що сприятиме поліпшенню інвестиційного клімату в Україні, забезпечить сприятливі умови для розвитку економіки та ведення бізнесу.

Члени Комітету також зазначили, що законопроектом № 3061 пропонується внести зміни до статей 24, 26, 29, 29, 40 та 41 Закону України "Про Державний земельний кадастр" щодо скасування плати за внесення відомостей до Державного земельного кадастру.

Про це повідомили в Головному управлінні Держземагентства в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Луцьку оштрафували ...

КОМЕНТАРІ