Чехія направляє до України літаки за пораненими

Чехія направляє до України літаки за пораненими

27.02.14 10:09 0 683
Уряд Чехії вирішив направити до України спеціальні літаки, які мають доставити на лікування до Праги важко поранених із України. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Уже завтра ці спеціально обладнані літаки з ліжками і необхідною лікарською апаратурою мають привезти до чеської столиці 23 важко поранених, яких відібрали в Києві чеські медики. Йдеться про «жертви насильницьких сутичок зі спецзагонами поліції, людей, які мають середні й тяжкі поранення, такі, як вогнепальні рани огруддя, голови, поранення внутрішніх органів», заявив речник Міністерства внутрішніх справ Павел Новак.

Передусім до Праги на лікування доставлять поранених у критичному стані, зокрема, поранених у голову чи тих, яким вибухами гранат відірвало кінцівки – їх у Чехії чекає тривале лікування. Мова також про людей із пошкодженим зором та опіками тіла. Потерпілих лікуватимуть у шпиталі Motol і Загальній факультативній клініці у Празі.

На лікування поранених із України уряд Чехії виділив наразі в перерахунку 500 тисяч доларів. Як заявив прем’єр-міністр Чехії Богуслав Соботка, те, що сталось в Україні, «відкриває шлях, щоб Україна в майбутньому стала країною Європейського союзу».

Транспортування поранених демонстрантів в Україну проводиться в рамках гуманітарної програми MEDEVAC, яка займається, зокрема, медичною евакуацією людей із регіонів гуманітарних катастроф.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ