Луцьк: обслуговуючий кооператив «Липинського-4» отримав дозвіл на оренду землі для будівництва та обслуговування багатоквартирного житлового будинку

Луцьк: обслуговуючий кооператив «Липинського-4» отримав дозвіл на оренду землі для будівництва та обслуговування багатоквартирного житлового будинку

28.02.14 15:08 0 1006
Питання добудови будинку, що на вулиці Липинського, є наболілим і для людей, які вклали кошти у це будівництво, і для міської влади, яка намагалася довгий час сприяти вирішенню цього питання. Вкладники коштів у незавершене будівництво шукають правди ще з 2009-го року. ж під час 55-ї сесії міської ради депутати надали дозвіл ОК «Липинського-4» на умовах оренди земельної ділянки для будівництва та обслуговування багатоквартирного житлового будинку на вул. Липинського.

«180-квартирну багатоповерхівку розпочав споруджувати генпідрядник ЗАТ «Західпромбуд» ще у 2005 році. З цього часу дольовики почали вкладати кошти у це будівництво. Перша здача цього будинку планувалася на І квартал 2007 року. Однак, у 2008-му будівництво було призупинено через банкрутство будівельної організації. У зв’язку з цим, інтереси громадян, які виступили дольовиками-вкладниками, виявились під загрозою», - розповідає голова обслуговуючого кооперативу «Липиського-4» Руслана Мальська.

Із проханням про допомогу люди звернулись до міського голови Миколи Романюка та його заступників. Було створено спеціальну комісію.

29 квітня 2013 року міська рада прийняла рішення про передачу незавершеного будівництва об’єкту у власність ОК «Липинського-4» для завершення будівництва кооперативного житла.

«Це рішення стало результатом роботи міського голови Миколи Романюка, його заступника Лариси Соколовської, які доклали усіх зусиль, аби посприяти у вирішенні цього питання», - наголошує голова кооперативу.

Однак зі сторони інших кредиторів - ЗАТ «Західпромбуд» виникло ряд претензій. Все ж 21 січня 2014 року господарський суд у Волинській області погодив передачу цього майна відповідно до вищезазначеного рішення міської ради. Рівненський апеляційний суд залишив чинною ухвалу господарського суду у Волинській області.

Аби добудувати житло, необхідно було надати дозвіл на оренду землі. Тож під час шньої сесії міської ради обранці громади вирішили конфліктне питання на користь людей.

Руслана Мальська від імені усіх вкладників коштів подякувала міській владі, Луцькому міському голові Миколі Романюку, який особисто контролював хід вирішення питання, депутату Євгенію Ткачуку, який представляв інтереси вкладників, та всьому депутатському корпусу.

За словами Мальської, будинок збудований лише на 44%. Загальна кількість квартир – 180, з них - 130 викупили. Будівництво будемо продовжувати за власні кошти, хоча забудовникові заплатили за готове житло. Плануємо звернутись до інвесторів».

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ