Луцька міськрада просить відновити роботу ДП "Луцький спирто-горілчаний комбінат"

Луцька міськрада просить відновити роботу ДП "Луцький спирто-горілчаний комбінат"

28.02.14 08:42 0 766
26 лютого 2014 року Луцька міська рада ухвалила звернення до Голови Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України "Про наслідки реорганізації ДП "Луцький спирто-горілчаний комбінат", в якому вимагає відновити роботу підприємства, повернувши йому статус юридичної особи і максимально посприяти у відновленні повноцінної виробничої діяльності.

Ініціатором звернення став депутат міськради від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Сергій Сівак.

У документі акцентується увага на катастрофічних наслідках проведеної колишньою владою реорганізації Державного підприємства "Луцький СГК".

Починаючи з 40-х років минулого століття і до 2011 року, ДП "Луцький СГК" – це високорентабельне, багатопрофільне підприємство, податки від діяльності якого наповнювали державний та місцевий б'юджети. Майже 200 осіб отримували стабільно заробітну плату, а високоякісна продукція комбінату нарівні із вежами "Луцького замку", озером Світязь – була візитною карткою Волині та Луцька.

Але після затвердження Кабінетом Міністрів України постанови № 672 від 28 липня 2010 року "Про утворення Державного підприємства спиртової та лікеро-горілчаної промисловості" була проведена на СГК реорганізація, в результаті якої ДП "Луцький СГК" втратив не лише статус юридичної особи, а практично припинив свою діяльність. Не працюють ні спиртове виробництво, ні горілчане, ні цех із виробництва вуглекислоти. Крім того, трудовий колектив перебуває у незрозумілому становищі, втрачаючи не лише можливість заробляти, а й можливість різних соціяльних виплат (зокрема й в майбутньому право на гідну пенсію).

Лише декілька цифр характеризують катастрофічні результати: так, в середньому сплата акцизного податку на підприємстві була в межах 3-6 млн. грн. щомісячно, а за останні три роки цей податок рівний нулю. За 2010 рік до держб'юджету було сплачено податків і зборів у сумі – 62 млн. 445 тис. грн. А вже за 2013 рік підприємство МПД отримувало дотації з державного б'юджету. Тобто, ухвалене рішення про реорганізацію ДП "Луцький СГК" було помилкове з позицій і держави, і місцевої влади. Крім того, аналогічні підприємства у Львівській, Тернопільській, Рівненській, Івано-Франківській областях продовжують працювати в умовах, які мав ДП "Луцький СГК" до реорганізації.

"Як орган місцевої представницької влади, декларуємо свою послідовну позицію і не можемо стояти осторонь, спостерігаючи за руйнацією цього високотехнологічного, із великими можливостями підприємства. Кількаразові спроби з боку Луцької міської ради, Волинської облради, народних депутатів України прояснити ситуацію наштовхнулись на стіну ігнорування з боку керівництва підприємства. В зв'язку із вищенаведеним звертаємося до Вас з наполегливою пропозицією відновити роботу Луцького СГК, повернувши йому статус юридичної особи і максимально посприяти у відновленні повноцінної виробничої діяльності на підприємстві", – наголошується у тексті звернення.

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Невідомі захопили ...
Наступна новина: Івано-Франківщина: за добу ...

КОМЕНТАРІ