Аграрії Хмельниччини до посівної кампанії готові

Аграрії Хмельниччини до посівної кампанії готові

28.02.14 11:00 0 611
Під керівництвом заступника голови обласної державної адміністрації Володимира Галищука було проведено обласну селекторну нараду з питань проведення комплексу весняно – польових робіт в області. Крім того, учасниками селектору також виступили керівники обласних структурних підрозділів галузі АПК.

Про стан підготовки до посівної кампанії агроформуваннями краю розповів перший заступник директора департаменту АПР ОДА Володимир Кальніченко. Зокрема, за його словами, за січень – лютий п.р темп росту валової сільськогосподарської продукції склав 128,3% в порівнянні до аналогічного періоду минулого року, однак є ряд районів, що допустили зниження даного показника, це насамперед Віньковецький, Деражнянський та Красилівський райони. Що стосується показника забезпеченості мінеральними добривами, то він становить – 104% від потреби. Проте, агроформування Віньковецького, Деражнянського та Чемеровецького районів добривами забезпечені не в повній мірі і в даному напрямку ще потрібно працювати. Поряд з тим, за словами Володимира Ілліча 98% озимих зернових знаходяться в доброму і задовільному стані, а озимого ріпаку – 96%. Підживлення по мерзло – талому ґрунті проведено на площі 93 тис га.

Під час селекторного засідання також було наголошено і на тому, що сівбу ярих культур потрібно проводити кондиційним насінням та не нижчим другої репродукції, оскільки це відіграє ключову роль в формуванні майбутнього врожаю. А також, значну увагу потрібно приділяти використанню якісних протруйників та засобів по боротьбі з бур’янами.

Завершуючи нараду, Володимир Галищук особливу увагу всіх учасників селектору звернув саме на те, що продовольча безпека країни насамперед залежить від успішного проведення весняно – польових робіт. А тому, до посівної кампанії усім аграріям краю потрібно підходити максимально серйозно та відповідально.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ