Українці Криму закликають владу і світ не допустити кровопролиття

Українці Криму закликають владу і світ не допустити кровопролиття

28.02.14 09:15 0 978
Представники українських громадських організацій, духовенство Української православної церкви Київського патріархату у Криму стурбовані ситуацією на півострові.

Про це йдеться у заяві представників української громади півострова, переданій до Радіо Свобода.

« як ніколи ми відчуваємо небезпеку мирові та спокоєві в Україні з боку сепаратистських сил на терені Криму! Йдуть прямі погрози українцям, що проживають в автономії, погрози тим, хто підтримав Євромайдан у Криму незалежно від національності. Мешканці Криму в паніці, бо на вулицях ходять озброєні бандформування, а дії частини депутатів автономії провокують громадянську війн», – мовиться в документі.

Його автори вважають, що «безвідповідальні політики» поставили Кримський півострів «на межу міжнаціонального конфлікту та провокують збройне зіткнення між Україною і Російською Федерацією».

На думку представників українських громадських організацій і кримського духовенства УПЦ Київського патріархату, « тільки злагоджені кроки державної влади України та світової спільноти здатні запобігти діям розпалювачів жорстокого громадянського протистояння та кривавого збройного міждержавного протистояння».

Автори звернення закликали владу і світ не допустити війни і кровопролиття в Криму, захистити всіх громадян України, які проживають на півострові, та негайно вжити заходів для гарантування миру, спокою та безпеки кримчан.

У зверненні також міститься прохання до ядерних держав-гарантів територіальної цілісності та безпеки України, відповідно до Будапештського меморандуму, вжити заходів для запобігання іноземному втручанню у внутрішні справи України.

А ООН, ОБСЄ, Євросоюз і Раду Європи автори звернення закликають вплинути на позицію Росії щодо «неприпустимості провокування сепаратизму в регіонах України, зокрема, в АРК і Севастополі».

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ