Університет Праги запрошує на навчання постраждалих студентів-українців

Університет Праги запрошує на навчання постраждалих студентів-українців

28.02.14 11:40 0 743
За інформацією Посольства Чеської Республіки в Україні, студенти, котрі постраждали від насилля, можуть закінчити навчання в Університеті Карловому (Прага) завдки стипендії Вацлава Гавела.

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Як йдеться в офіційній заяві Університету Карлового щодо актуальних подій в Україні від 21 лютого 2014 року, виш з великою стурбованістю спостерігає за актуальними подіями в Україні.

«Інформацію про застосоване насилля, наслідки котрого – десятки вбитих та сотні поранених, – ми сприймаємо з крайнім обуренням. Вжиті заходи абсолютно несумісні з основними цінностями європейської цивілізації. Тому ми наполягаємо на необхідності політичного розв’язання кризи, що склалася.

Такі дії, які вочевидь суперечать основним університетським ідеалам та цінностям, ми повністю засуджуємо. Тим українським студентам, котрі постраждали від насилля, ми пропонуємо можливість закінчити навчання в Університеті Карловому з допомогою стипендії Вацлава Гавела, яку призначено в січні цього року», – йдеться у заяві, підписаній доктором філософії Томашом Нігріном, головою Академічного сенату УК та ректором УК професором доктором медицини Томашом Зімою.

Відтак, щоб подати заявку на отримання стипендії, студентам необхідно відправити інформацію про себе (ім’я та прізвище, контактні дані та біографію) за електронною адресою: rektor@cuni.cz.

Детальніша інформація – на сайті Посольства Чеської Республіки в Україні та на офіційній сторінці Університету Карлового.

Довідка.

Карлів університет (відомий також як Празький університет, чеськ. Univerzita Karlova v Praze) – університет у столиці Чехії місті Празі. Це – найстаріший університет у Чехії, заснований у 1347 році) один з найстаріших університетів у світі.

Факультети університету:

* три теологічних (католицький, евангелістський і гуситський);

* шість медичних (з них 3 в Празі, по одному в Плзені і Градці-Краловому і фармацевтичний факультет, також у Градці-Краловому);

* фізико-математичний (фізика, математика, інформатика);

* юридичний;

* філософський;

* педагогічний;

* соціальних наук (економіка, менеджмент, журналістика, міжнародні відносини);

* природничий;

* фізичної культури і спорту (менеджмент);

* гуманітарних наук.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Волині активісти ...
Наступна новина: За долар на міжбанку дають ...

КОМЕНТАРІ