У Львові обіцяють повернути гроші хворим онкоцентру, якщо факти хабарів підтвердяться

У Львові обіцяють повернути гроші хворим онкоцентру, якщо факти хабарів підтвердяться

28.02.14 10:22 0 663
26 лютого під час засідання комісії з питань охорони здоров’я, материнства та соціального захисту ЛОР відбулося обговорення щодо високої вартості послуг чи віддяк за лікування онкохворих у Львівському державному онкологічному регіональному лікувально-діагностичному центрі.

Про це у Фейсбук написала депутат Львівської облради Ганна Костюк.

«Під час засідання комісії з питань охорони здоров’я, материнства та соціального захисту ЛОР я запитала головного лікаря Львівського державного онкологічного регіонального лікувально-діагностичного центру Ігоря Ковальчука щодо високої вартості послуг чи віддяк за лікування онкохворих. І. Ковальчук запевнив усіх, що лікування в онкоцентрі є безкоштовним і що жоден лікар не бере коштів за лікування хворих у вигляді подяк. Після гарячих дискусій було вирішено поставити це питання на громадське обговорення та громадський суд, залучивши ЗМІ та соціальні мережі до збору інформації», – написала Г. Костюк.

За словами депутата, результатом дискусії стало те, що І. Ковальчук в присутності членів профільної комісії, ЗМІ запевнив усіх, що в разі підтвердження факту про отримання лікарем онкоцентру хабаря, будуть прийняті відповідні рішення і повернуті кошти тим хворим, які лікувалися і з різних мотивів та причин змушені були віддячити лікареві.

Інформацію про зазначені факти депутат просить надсилати через повідомлення у Фейсбук, або інший прийнятний спосіб.

«Сім’ї, які отримали вирок з діагнозом онкологія, розуміють, що їх родину найближчим часом чекають великі фінансові витрати. У мене є чимало знайомих, які змушені були продавати автомобіль, будинок та інше для того щоб, зачепитись, наче за соломину, за життя. Добре, коли натрапляють на лікарів, які дійсно допомагають вирішити ці проблеми. Хоча інколи виникають зовсім інші ситуації. Медики «ставлять хрест» і радять рідним готуватися до гіршого. На жаль, часом такою причиною є відсутність коштів у рідних», – зазначила депутат.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Під тиском громади ...
Наступна новина: Європарламент застерігає ...

КОМЕНТАРІ