Невідомі захопили приміщення уряду і парламенту Криму. Оновлено

Невідомі захопили приміщення уряду і парламенту Криму. Оновлено

28.02.14 08:40 0 755
Близько 5:50 невідомі особи захопили будівлю уряду і парламенту Криму. Про це повідомив лідер меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

«Повідомили, що приміщення Верховної Ради Крим і Ради міністрів Криму зайняли озброєні люди в уніформі без розпізнавальних знаків. Вимоги поки не оприлюднені», – написав Рефат Чубаров у Фейсбуці.

Чубаров сказав «Радіо Свобода», що меджліс закликає кримчан не підходити до урядових будівель.

Цю інформацію «Радіо Свобода» підтвердив також депутат Верховної Ради України з фракції «Батьківщина» Андрій Сенченко. Він додав, що правоохоронці зараз з’ясовують, хто ці люди і якими є мотиви їхніх дій. «Поки що коментувати інцидент рано», – каже Сенченко.

Підтверджень захоплення від правоохоронних органів поки немає.

Станом на 8:30 Могильов виступив із телезверненням до кримчан, у якому повідомив, що будівлі Радміну й Верховної Ради АРК захоплені озброєними невідомими, їх близько 50-и, співробітників установ вивели, охоронцям дозволили забрати табельну зброю з собою. Ніхто не постраждав.

На 9-у ранку призначені переговори із загарбниками, у них братиме участь Анатолій Могильов, він пообіцяв кримчанам поінформувати про розвиток подій.

У Криму оперативний штаб із представників влади й правоохоронних органів.

Могильов закликав до спокою й оголосив четвер вихідним, він попросив громадян не наближатися до кварталів поблизу адмінбудівель.

З вечора середи мітингувальники на площі перед парламентом АРК зводили з ящиків і дощок барикади, установили транспарант «Крим – Росії» і грілися біля двох бочок, у яких спалювали дрова.

Один із учасників мітингу біля ВР Криму повідомив журналістам, що загарбники прийшли на вулицю Карла Маркса близько 5:00.

За словами очевидця, озброєні люди в камуфляжі поклали всіх на землю й запитали, хто вони такі.

З Ради Криму вивели нечисленний техперсонал, який там був, а потім зайняли будівлю, повідомляє «Українська правда».

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернігівській області ...
Наступна новина: Луцька міськрада просить ...

КОМЕНТАРІ