Івано-Франківщина: дотримання Правил - запорука життя!

Івано-Франківщина: дотримання Правил - запорука життя!

28.02.14 16:40 0 624
За такою темою працівники профілактичної роботи УДАІ УМВС в області провели урок у Івано-Франківському державному коледжі технологій та бізнесу. Студенти – це серйозна і доросла аудиторія, тож розповідати їм про елементарні правила поведінки на дорогах банально. Тому мова йшла про наслідки людських помилок на дорозі, про реальні будні інспекторів та напрямки роботи служби.

На жаль, говорити про аварійність без прикрас і без перебільшення, розповідати про факти дорожніх пригод і про причини, які до них призвели це означало не переконати молодь в тому, що на дорогах нещастя не виникають самі по собі і обов’язково дотримуватися Правил, але й наголосити, що біда стається не з кимось, а безпосередньо з кожним із нас якщо не усвідомити тих помилок, які допускають учасники дорожнього руху будь-якої категорії чи то водій, чи пішохід. Вчитися треба на чужих помилках, бо часто на власних – пізно.

Найважливіше, на що націлювалась увага слухачів, це необхідність виробити звичку самодисципліни, щоб уважність стала субстанцією підсвідомості. Тоді часта самовпевненість підлітків, їхні психологічні та емоційні стани не так негативно впливатимуть на поведінку на дорозі. Важливо зазначити, що минулого року учень цього коледжу потратив у ДТП, на щастя відбувся травмами, але цей випадок широко обговорювався педагогами та учнями на виховних годинах, як прямий приклад того, що легковажність на дорозі призводить до біди. Причиною автопригоди було те, що хлопець, переходячи дорогу, не звернув увагу на автомобіль, що їхав і не почув його бо був у навушниках, які відволікли від дорожньої ситуації. Прикро, що такі ситуації є типовими, а не винятковими та призводять до дорожньо-транспортних пригод серед молоді.

Тому Державтоінспекція застерігає, що уважність на дорогах головне Правило якого потрібно дотримуватися заради безпеки!

Прес-служба УДАІ УМВС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Луцьку заходи з ...

КОМЕНТАРІ