Під тиском громади івано-франківський продуктовий ринок повертають місту

Під тиском громади івано-франківський продуктовий ринок повертають місту

28.02.14 10:17 0 856
В Івано-Франківську через конфлікт навколо центрального продуктового ринку підприємці домоглися термінового скликання сесії міської ради, яка ухвалила розірвати договір оренди з фірмою «Торговий сервіс» і повернути центральний ринок в оперативне управління міській владі. Територія та приміщення критого ринку тимчасово передані на баланс ЖЕО № 9 до створення спеціалізованого комунального підприємства. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Місцеві підприємці виступили проти системи поборів і хабарів, встановлених фірмою «Торговий сервіс», до якої причетні члени міської організації Партії регіонів Ігор Дутка та Ігор Халаменда. Два дні тому люди змусили директора ринку Ігоря Дутку зізнатися у вимаганні хабарів.

Як розповів підприємець Роман Хавлюк, він особисто за три роки діяльності змушений був дати керівництву ринку понад сім тисяч доларів, і за це подасть на Ігоря Дутку до суду. При цьому підприємець зазначає, що хоче чесно платити гроші в міський бюджет, а не в приватну кишеню.

Вчора ввечері п’ятеро спортивних молодиків погрожували активістові фізичною розправою, двох підприємців побили, як вважають, «люди Халаменди».

Зранку підприємці прийшли під адмінбудинок вимагати захисту від такої розправи і скликання позачергової сесії міськради задля розірвання договору оренди з фірмою «Торговий сервіс» і повернення міського ринку в комунальну власність.

Як повідомив начальник міської міліції Роман Чекмарьов, правоохоронці взяли продуктовий ринок під охорону: «протягом години ставимо два екіпажі автопатрулювання і десять працівників патрульної служби, які охоронятимуть ринок цілодобово до вирішення питання». Він також повідомив, що затримано чотирьох молодиків, причетних до побиття підприємців.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Яковенко: "Я пишаюся ...
Наступна новина: У Львові обіцяють повернути ...

КОМЕНТАРІ