У Львівській області депутати-свободівці контролюватимуть виконання вимог працівників підприємства "Західенерго"

У Львівській області депутати-свободівці контролюватимуть виконання вимог працівників підприємства "Західенерго"

28.02.14 13:31 0 1025
Депутати Львівської обласної ради від ВО "Свобода" Олексій Балицький та Йосиф Ситник взяли участь у зборах трудового колективу ДТЕК "Західенерго", на яких було підписано меморандум між профспілкою та представниками керівництва підприємства. Депутати підтримали вимоги трудового колективу про підвищення заробітної платні та недопущення звільнення працівників.

Як ідеться у зверненні колективу ремонтних підприємств ПАТ "ДТЕК Західенерго" "Львівенергоспецремонт" і "Галременерго" та апарату управління ПАТ "ДТЕК Західенерго", за 2 роки, починаючи з моменту приватизації ПАТ "ДТЕК Західенерго" компанією Ахметова і по звільнено 2 936 осіб, тобто близько 30% персоналу. "Таке разюче скорочення штату досягнуто шляхом одночасного запровадження змін в організації виробництва і праці і так званих акцій щодо покращення соціяльно-економічного стану працівників, відповідно до яких працівникам, яким не було місця в новостворених структурах з місцем реєстрації у Запоріжжі пропонували від 2 до 6 середньомісячних окладів і звільнення за згодою сторін.

"Ми не можемо зрозуміти, чому звільняють висококваліфікованих працівників робочих професій 5–6 розрядів. Виглядає на те, що Бурштинську, Добротвірську, Ладижинську станції хочуть довесті до повної руйнації, залишивши захід України без робочих місць, без податків до державної скарбниці. Наглядним прикладом у Львові вже є Львівський автобусний завод і 1 500 людей за парканом, а містом їздить уживаний в Европі громадський транспорт", – зазначають працівники компанії.

Як зазначив присутній на зборах свободівець Олексій Балицький, необхідно вимагати в керівництва внесення змін до трудового договору, в якому передбачити належний рівень оплати праці та соціяльні гарантії для працівників. Також він наголосив, що вимагатиме від керівництва компанії зменшення шкідливих викидів для довкілля та дотримання вимог екологічної безпеки.

Йосиф Ситник наголосив, що на Львівщині, на жаль, рівень середньої заробітної плати на 400 гривень нижчий, ніж у середньому по Україні. Тому він пропонує керівництву компанії "Західенерго", яка є загальнонаціональною, прирівняти зарплати до середньої в державі. За словами депутата, в підписаному меморандумі передбачено відкликати заяви працівників, які підлягали звільненню.

Депутати Львівської обласної ради зі свого боку обіцяють стежити за дотриманням умов меморандуму.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: В Чернігівській області ...
Наступна новина: В Луцьку усі небайдужі ...

КОМЕНТАРІ