Львівщина: "Ні - торгівлі людьми!"

Львівщина: "Ні - торгівлі людьми!"

28.02.14 16:07 0 674
У Червоноградській загальноосвітній школі-інтернаті відбулася акція, спрямована на протидію торгівлі людьми під назвою «Ні – торгівлі людьми».

У заході взяли участь працівники сектору кримінальної міліції у справах дітей Червоноградського міського відділу міліції та працівники кримінально-виконавчої інспекції міста Червонограда.

Організаторами акції виступила Львівська міська громадська організація «Дівочий клуб «Юнка» та Червоноградський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Даний захід проводиться в рамках проекту «Залучення випускників шкіл-інтернатів Львівської області до запобігання торгівлі людьми».

Ініціативи «Дівочого клубу «Юнка» підтримані в рамках проекту «Залучення молоді до запобігання торгівлі людьми в Україні, що реалізується MTV EXIT в партнерстві з ВБО «Український фонд «Благополуччя дітей» за фінансової підтримки Агенства США з міжнародного розвитку (USAID).

«Метою даного проекту є залучення випускників шкіл-інтернатів до розробки та реалізації креативних проектів з підвищення обізнаності молодих людей щодо питань торгівлі людьми та безпечної міграції. Ми не можемо миритися з тим, що мільйони наших громадян і громадянок змушені залишати батьківщину в пошуках роботи й кращого життя ризикуючи опинитися в рабстві», - повідомила спеціаліст першої категорії Червоноградського міського центру соціальних служб для сім»ї, дітей та молоді Олена Сенчук

Перед вихованцями Червоноградської школи-інтернату також виступив начальник СКМСД Червоноградського МВ капітан міліції Руслан Король, який розповів про те, що працівники правоохоронці приймають активну участь у виявленні осіб, які втягують дітей у злочинну діяльність. Зокрема він роз’яснив статтю 304 КК України, яка передбачає відповідальність у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк за втягнення дітей у злочинну діяльність, зокрема у пияцтво, у заняття жебрацтвом та азартними іграми.

Під час акції «Ні - торгівлі людьми!» відбулася інтерактивна вистава «Безпечне працевлаштування за кордоном», перегляд та обговорення документального фільму MTV EXIT «Життя на продаж», а також вікторина на тему «Я – вільна людина!». Глядачі також отримали інформаційно-просвітницьку літературу запобігання торгівлі людьми.

Оксана Козачок

Помічник начальника Червоноградського МВ

ГУМВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ