Чернігів: Жінки, знайте свої права

Чернігів: Жінки, знайте свої права

28.02.14 17:37 0 701
Семінар-практикум у рамках реалізації Закону України «Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків» та регіональної акції «Жінки, знайте свої права» проведено в Чернігівській міській раді.

Заступник міського голови Анна Романова наголосила, що жінка в сучасному світі поєднує багато соціальних ролей. «Ми як орган місцевого самоврядування маємо подбати, щоб економічні, юридичні, соціальні та інші права жінки не порушувалися», - звернулася вона до учасників зібрання.

Як зазначив начальник відділу у справах сім'ї та молоді міської ради Валерій Семенець, робота щодо впровадження ґендерної рівності базується на багаторічному досвіді роботи реалізації жіночої політики із застосуванням нових підходів, принципів та акцентів. Він коротко поінформував про заходи, які проводяться в місті за співпраці з громадськими організаціями та сприяють підвищенню статусу, соціальної ролі жінки в суспільстві, формуванню шанобливого ставлення до неї.

Про роль громадських організацій у реалізації в місті тендерної політики розповіла голова громадської організації «Спілка жінок м. Чернігова» Людмила Канюка. Зокрема, вона відзначила, що найчастіше порушуються саме соціально-економічні права жінок, тож якраз на виконання законів, на посилення інформування та виховання суспільної свідомості повинні бути спрямовані спільні зусилля органів влади та громадськості. Серед заходів, що з року в рік успішно проводяться організацією, Л. Канюка назвала конкурс «Жінка року» та виставку-ярмарок «Що може жінка».

Наталія Іванцова, начальник відділу державної реєстрації актів цивільного стану реєстраційної служби міського управління юстиції, звернула увагу присутніх на новели законодавства в сфері своєї діяльності.

Доцент кафедри суспільно-гуманітарних відносин Чернігівського обласного інституту післядипломної освіти вчителів ім. К. Ушинського Оксана Оніщенко навела приклади держав, досвід яких був би корисним для України. «Скандинавські країни стали лідерами за рівнем людського розвитку саме завдяки впровадженню гендерних квот і 40% представництва жінок у різних органах влади», - стверджує науковець.

А. Романова уточнила, що в українському парламенті наразі представлено 10% жінок, а в 1991 році їх було лише 3%.

Тенденції на місцевому ринку праці охарактеризувала головний спеціаліст відділу активної підтримки безробітних міського центру зайнятості Тетяна Коваленко. За її словами, кількість безробітних жінок і чоловіків останніми роками майже однакова, проте роботодавці дійсно мають упередження щодо молодих жінок або мам із маленькими дітьми. Крім того, амібіції чоловіків щодо посади і розміру заробітної плати значно вищі, ніж у жінок такої ж кваліфікації. За сприяння служби зайнятості у 2013 році працевлаштовано 1 200 жінок, 70 жінок відкрили власну справу.

Учасники семінару також розглянули питання адресної соціальної допомоги, проведення виховної та інформаційно-просвітницької роботи з гендерних питань у навчальних закладах, формування громадянської поведінки в молоді, соціальної підтримки жінок і дівчат, які опинилися в складних життєвих обставинах, дій дільничних інспекторів міліції при фактах вчинення насильства в сім’ї, про роботу клубів за місцем проживання.

Про це повідомили у відділі зв’язків з громадськістю Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Правоохоронці оточили ...
Наступна новина: На Рівненщині власники ...

КОМЕНТАРІ