Тернопілля: «Аграрії мають дбати про громаду, а не кишені чиновників»

Тернопілля: «Аграрії мають дбати про громаду, а не кишені чиновників»

28.02.14 08:09 0 796
Наголосив голова обласної ради Василь Хомінець під час зустрічі із президією Ради обласного об’єднання сільгосппідприємств Тернопільщини. Очільник обласної ради запросив керівників агропідприємств, щоб обговорити найболючіші проблеми сільгоспвиробників та шляхи їх вирішення. «Вже зовсім скоро вам виходити в поле, розпочинати весняно-польові роботи, спільно ми маємо забезпечити оптимальні умови для їх проведення та нормалізувати ситуацію в краї», – підкреслив Всиль Хомінець та додав, що час поборів та хабарів, тотального визиску аграріїв завершився. «Від ви платитимете лише заробітну плату людям, які працюють на ваших сільгосппідприємствах та власникам земельних паїв, які орендуєте», – сказав голова обласної ради.

Члени президії ради обласного об’єднання сільгосппідприємств Тернопільщини окреслили коло проблем, які заважають розвитку сільськогосподарської галузі. Більшість з них мають державний характер, як то труднощі з реєстрацією договорів оренди землі, деякі перешкоди щодо сплати єдиного земельного податку тощо.

У свою чергу Василь Хомінець наголосив на необхідності розв’язання с/г підприємствами соціальних задач у селах, землі яких вони орендують. «Щоб зняти соціальну напругу, необхідно допомогти місцевим громадам», – підсумував очільник області.

Учасники зібрання вирішили у найближчому часі провести форум аграріїв краю, на який запросити керівників правоохоронних, контролюючих та фіскальних органів та підписати Меморандум між Тернопільською обласною радою та Радою обласного об’єднання сільгосппідприємств Тернопільщини.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпаття: на Іршавщині ...
Наступна новина: В Чернігівській області ...

КОМЕНТАРІ