Добова оренда квартир

Добова оренда квартир

28.02.14 12:56 0 2446
«За ціною вартість зданих подобово квартир в Дніпропетровську аналогічна або дешевша вартості готельного номера відповідного рівня. Різниця може досягати 20-30%, - розповідає Дмитро Таганов, керівник сайту http://vlasne.ua/city/Dnepropetrovsk/. - Крім того, у розпорядженні туриста або про відрядження, який приїхав до столиці на кілька днів, знаходиться повністю обладнана кухня, де можна приготувати обід або вечерю самостійно. А при розміщенні в готелі доведеться або кожного разу залишати чималі гроші в ресторані, або шукати пристойне кафе або ресторан поблизу. І не факт, що гідний заклад опиниться в двох кроках». В готелі доведеться заплатити за кожну додаткову послугу - прання і прасування сорочки, догляд за взуттям і т. п. У здаваної ж подобово квартирі ніхто не пред'являтиме додатковий рахунок за те, що наймач користувався праскою, пральною машиною або щіткою для взуття.

Що стосується орендодавця, то для нього основна перевага короткострокового бізнесу - можливість у будь-який момент без шкоди «вийти з проекту». Наприклад, якщо квартира знадобилася для особистих потреб проживання самого власника, його дітей або батьків, орендодавцю немає потреби чекати кілька місяців, перш ніж закінчиться договір з наймачем, як це часто буває при довгостроковій оренді. Більше того, договір оренди на тривалий термін нерідко передбачає виплату неустойки наймачам в тому випадку, якщо він розривається з вини власника квартири. Наймачі ж добових квартир рідко заселяються довше ніж на десять днів.

Добова оренда має сенс, якщо ви збираєтеся продати квартиру. Час експонування квартир може зайняти кілька місяців, особливо зараз, коли попит навіть на ліквідне житло на гранично низькому рівні, але не упускати ж випадку запрацювати на простоює в очікуванні покупця квартирі. Подобова здача дасть можливість організовувати покази об'єкта майже в будь-який час, при довгостроковій же оренді доведеться узгоджувати час візитів з мешканцями. Також «бізнес на добу» виправданий як варіант диверсифікації. Якщо у вас у власності є дві і більше квартири, то доцільно одну з них здати на тривалий термін, а іншу - подобово. Тим більше що в Дніпропетровську сезонність туризму менш виражена, і потік приїжджих стабільний цілий рік.

На перший погляд подобова оренда виглядає навіть більш прибутковою справою, ніж довгострокова. «Вартість невеликої двокімнатної квартири економкласу з хорошим косметичним ремонтом, необхідною побутовою технікою і меблями становитиме близько 3-4 тис. руб. на добу. Виходить, що при здачі такої квартири на 20 днів на місяць можна розраховувати на дохід у розмірі 60-80 тис. руб. У той час як при довгостроковій оренді її вартість буде в районі 35-45 тис. руб. на місяць», - наводить приклад Дмитро Таганов. При цьому останнім часом ставки на ринку довгострокової оренди стійко знижуються, і прибутковість від неї сьогодні не перевищує 4-5%.
Источник: http://vlasne.ua/city/Dnepropetrovsk/
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ