В Луцьку відбувся круглий стіл з питань діяльності культурного сектору в нових умовах

В Луцьку відбувся круглий стіл з питань діяльності культурного сектору в нових умовах

01.03.14 08:54 0 897
У приміщенні медіа дому ВОДТРК відбувся круглий стіл з питань діяльності культурного сектору в нових умовах.

Його ініціатор президент ВОГО «Луцький джазовий клуб» Олег Баковський запросив до спілкування заслуженого діяча мистецтв України, директора обласного театру ляльок Данила Поштарука, консула Республіки Польща у Луцьку Кшиштофа Савіцкі, депутата Луцької міської ради, голову постійної комісії з питань освіти, науки, культури та мови Анатолія Пархом’юка, начальника управління культури міської ради Тетяну Гнатів, керівників творчих спілок та колективів, представників громадських організацій для узгодження позицій, які допоможуть ефективніше співпрацювати.

Тетяна Гнатів розповіла про мотивацію галузі культури міста до позитивних змін. Акцентувала на тому, що міський голова Микола Романюк надає вагомого значення ролі культури у суспільстві, у місті реалізовуються міські Програми, які допоможуть митцям втілити багато креативних ідей. Вона зазначила, що важливо сповідувати європейський принцип «Злагода через культуру» і детальніше зупинилася на інтеркультурній стратегії, як моделі розвитку місцевих громад та участі Луцька в реалізації програми «Інтеркультурні міста». Зауважила також, що представники багатьох європейських країн, які побували у Луцьку на Європейському Форумі інтеркультурних міст, отримали «культурний шок» від високого мистецького потенціалу нашого міста.

Анатолій Пархом’юк висловив своє бачення, як на теренах міста розвивати не лише мистецькі проекти, а й культуру у найширшому розумінні. Він запропонував залучати до розвитку культури й бізнесові структури.

Данило Поштарук зупинився на творчості Шевченка та інших українських пророків, творах, які є актуальними і тепер. Він повідомив, що колектив театру ляльок до Шевченківських днів підготував виставу Богдана Стельмаха «Тарас», яка відбудеться 5 березня о 15 годині. А режисер театру «Гармидер» Руслана Порицька запросила шанувальників театрального мистецтва на благодійну виставу «Портрет», під час якої будуть зібрані кошти на лікування поранених на Майдані Незалежності у Києві. Вистава відбудеться у Луцькому районному будинку культури 1 березня о 19-й годині.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ