В Закарпатській області у Мукачеві відбулося урочисте освячення меморіального знаку Героям Майдану

В Закарпатській області у Мукачеві відбулося урочисте освячення меморіального знаку Героям Майдану

01.03.14 08:05 0 788
Рішенням 38-ї сесії 6-го скликання Мукачівської міської ради площі, яка знаходиться в центральній частині мікрорайону Росвигово було присвоєно назву – площа Героїв Майдану.

Цього ж дня, мукачівці та гості міста зібралися, щоб взяти участь в загальноміському мітингу, присвяченому вшануванню учасників героїчної боротьби за гідність, волю та демократію у столиці нашої Батьківщини, місті Києві, та полеглій за наше краще майбутнє Небесній Сотні.

Саме про них говорив у своєму виступі перед широкою громадськістю та учасниками подій на Майдані, міський голова Мукачева Золтан Ленд’єл, їм були присвячені благословенні слова учасників екуменічної панахиди: отця Сергія Потюка, настоятеля Свято-Успенського храму Української Православної Церкви КП, отця Віктора, секретаря Мукачівської єпархії Української Православної Церкви, отця Веніаміна Довганича, настоятеля Мукачівського монастиря отців Василіан, отця Юрія Семи, священика Римсько-Католицької Церкви, отця Василя Копина, протоієрея Греко-Католицької Церкви. Також всечесні отці освятили меморіальний знак Героям Майдану.

Міський голова та представники громадських організацій посадили калину, як символ людської пам’яті про героїзм та самопожертву своїх вірних синів.

Під журливу мелодію «Пливе кача по Тисині» до пам’ятного знаку Героям Майдану були покладені квіти з траурними стрічками та запалені лампадки.

Про це повідомили у Закарпатській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ