Звернення Управління ДСНС України у Закарпатській області до окремих представників засобів масової інформації

Звернення Управління ДСНС України у Закарпатській області до окремих представників засобів масової інформації

01.03.14 16:05 0 888
Незважаючи на декларацію журналістських стандартів, 27 лютого в ефірі телеканалу «М-студіо» був оприлюднений інформаційний матеріал, який містить ознаки заангажованості, однобокого подання інформації та викривлення дійсності.

Цей матеріал щодо діяльності аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Закарпатській області базувався виключно на суб‘єктивних судженнях колишнього працівника загону, непідкріплених офіційними документами і тим більше рішеннями судових органів. Під час запису матеріалу знімальна група відкинула можливість поспілкуватися з іншими компетентними фахівцями, у тому числі підлеглими і керівництвом колишнього працівника, для встановлення дійсного стану речей.

Такий підхід відверто ігнорує принципи достовірності та повноти інформації, закріплені в ст. 2 Закону України «Про інформацію». Таким чином, автори матеріалу виявили професійну некомпетентність та упередженість, результатом чого стало введення глядачів в оману та однобічне інформування населення щодо діяльності аварійно-рятувального загону.

У зв’язку з цим, вимагаємо припинити розповсюдження інформації, яка формує негативне та неприязне відношення суспільства до рятувальників та справжніх професіоналів своєї справи, що працюють у лавах ДСНС України.

Управління ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: За допомогу попутник ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ