В Закарпатській області патрульна служба - на варті нашої безпеки

В Закарпатській області патрульна служба - на варті нашої безпеки

01.03.14 13:35 0 928
28 лютого працівники патрульної служби міліції України відзначають своє професійне свято. Саме цього дня 2006-го року було затверджено відповідний наказ МВС про створення патрульної служби.

У Мукачівському міському відділі міліції рота патрульної служби складається з 75 працівників, з яких 11 офіцерів. Очолює службу командир роти майор міліції Юрій Бабинець, його заступники - Василь Сушанин та Евеліна Лазар.

Колектив патрульно-постової служби молодий – у середньому вік працівників складає 25 років. Працюють в патрульній службі переважно мешканці з районів, а власне городян можна перелічити, як то кажуть, на пальцях.

Евеліна Лазар - заступник командира роти патрульної служби з кадрового забезпечення, майор міліції. Вона стежить за дотриманням порядку в підрозділі. Коли обирала професію, її привабила складність роботи в міліції.

- Працювати в міліції я мріяла з дитинства,- каже Евеліна Луківна. - Мій батько – ветеран ОВС, хотів, щоб я пішла його стопами, що, власне, я і зробила. Я одягнула погони і зовсім про це не шкодую. Чоловік мій також працює в міліції, він - начальник кінологічного центру УМВС.

В органах внутрішніх справ Евеліна Лазар з 2002 року. Працювала на оперативних службах, чотири роки обіймала посаду начальника сектору охорони громадського порядку Мукачівського міськвідділу міліції, а з 2012 року - заступник командира роти ПС.

- Важливість цієї служби і відведеної їй місії важко переоцінити, - переконана моя співрозмовниця. - У будь-яку погоду: в дощ і в зимову холоднечу, в денний та в нічний час доби міліціонери патрульної служби охороняють спокій жителів міста та району. Тільки-но уявіть, що би діялось на вулицях, якби якогось дня вартові не вийшли на роботу! Впевнена – був би суцільний хаос.

На плечі патрульних лягає немало відповідальних завдань: забезпечення безпеки громадян, попередження правопорушень і їх припинення, охорона громадського порядку, профілактика і розкриття злочинів, розшук осіб, що їх вчинили, та захист життя і власності громадян від злочинних посягань.

Працівники патрульної служби – це «публічні» правоохоронці, вони завжди на людях, завжди у форменому одязі. Тож дуже важливо, щоб вартовий порядку був освіченою людиною. Адже, прибувши на місце скоєння злочину, він має прийняти правове рішення. Це надзвичайно велика відповідальність, адже неправомірні дії, вчинені через брак знань або досвіду, можуть трактуватися як перевищення службових обов’язків.

Також патрульний має бути чесною, порядною і неодмінно освіченою людиною. Адже від того, наскільки грамотно і правильно написаний ним рапорт, багато чого залежатиме і під час слідства, і в суді.

Патрульний має володіти мистецтвом спілкування з людьми. Також і фізичні його якості мають бути на найвищому рівні. Не обійтися і без самовідданості справі. Коли потрапляєш у небезпечну ситуацію, де на кону стоять людські життя, на рівні підсвідомості має бути закладено, що допомога людям – перш за все. А оскільки у більшості випадків усі пригоди скоюються дуже швидко, можна навіть сказати спонтанно, то часу на роздуми в міліціонера немає.

Патрульна служба є фундаментом міліції. Адже саме вона – «кузня кадрів» майбутніх дільничних, оперів, слідчих. Як свідчить досвід, першочергова професійна майстерність працівника міліції відшліфовується саме у патрульній службі.

- Користуючись нагодою, бажаю своїм колегам і надалі професійно й неупереджено виконувати свої службові обов’язки, а їхнім сім’ям добробуту та благополуччя”, - зазначає Евеліна Лазар.

Євгенія Красилинець,

Мукачівський МВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Павелл залишив "Азовмаш", ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ