На Хмельниччині відбулись тренування органів управління, сил та засобів цивільного захисту щодо дій під час пропуску льодоходу та паводку

На Хмельниччині відбулись тренування органів управління, сил та засобів цивільного захисту щодо дій під час пропуску льодоходу та паводку

01.03.14 11:11 0 771
28 лютого у Кам’янці-Подільському відбулись планові тренування органів управління, сил та засобів цивільного захисту щодо дій під час пропуску льодоходу та паводку.

За тактичним задумом, внаслідок швидкого підвищення температури повітря виникла загроза льодового затору на річці Смотрич, що може призвести до руйнування опор мосту та затоплення території.

На місці події розгорнуто штаб з ліквідації надзвичайної ситуації під керівництвом заступника міського Голови Сергія Бабія.

Керівник робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації приймає рішення щодо організації пошуку та рятування людей, тимчасового відселення людей із зони можливого затоплення, проведення обстеження опор моста та розчистку русла річки, відкачування води з підтоплених будинків, захисту та укріплення берегової лінії, тимчасового перекриття дорожнього руху в зоні проведення робіт, тощо.

Рятувальники та служби взаємодії на практиці потренувались проводити рятувальні та інші невідкладні роботи в зоні надзвичайної ситуації, а саме – розчищати русло річки від можливих заторів, відкачувати воду з підтоплених будинків, рятувати людей із затоплених територій за допомогою навісної, тросової переправи, евакуйовувати постраждалих по суші технікою підвищеної прохідності Міністерства оборони України та по руслу річки за допомогою бойової розвідувальної дозорної машини.

За ходом проведення навчань з цікавістю спостерігали вихованці Військового ліцею та учні місцевої школи-інтернату, які на завершення тренувань скуштували справжню «солдатську» кашу.

Керівник навчань – заступник начальника Головного управління ДСНС у Хмельницькій області полковник служби цивільного захисту Петро Сибіга дав високу оцінку готовності рятувальних підрозділів до дій за призначенням та підкреслив, що тільки належна взаємодія усіх спеціалізованих служб цивільного захисту дасть змогу оперативно, а головне ефективно реагувати на випадок виникнення реальної надзвичайної ситуації.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: А. Яценюк про банківську ...
Наступна новина: У Рівненській області у ...

КОМЕНТАРІ