Український фрегат «Гетьман Сагайдачний» у березні повернеться додому

Український фрегат «Гетьман Сагайдачний» у березні повернеться додому

01.03.14 08:41 0 730
Фрегат Військово-Морських Сил Збройних Сил України «Гетьман Сагайдачний», який після виконання завдань в рамках операції НАТО з протидії піратству на морі «Океанський щит» і операції Європейського Союзу EU Navfor Atalanta («Аталанта»), повертається у Севастополь.

Про це повідомляє прес-служба Мінооборони.

26 лютого, подолавши Суецький канал, фрегат ВМС увійшов в Середземне море. Зараз корабель тримає курс на порт Суда (о. Крит). Як очікується, до Севастополя фрегат прибуде в перші дні березня.

«Фрегат «Гетьман Сагайдачний» добросовісно виконав поставлені завдання. Його команда гідно демонструє просторами Світового океану прапор України і Військово-Морських Сил», – зазначив тимчасово виконувач обов’язків командувача українських ВМС віце-адмірал Сергій Єлісєєв.

Український національний контингент на борту фрегата «Гетьман Сагайдачний» у період з 3 січня по 26 лютого 2014 року в рамках операції «Аталанта» у складі багатонаціонального корабельного з’єднання запобігав та протидіяв проявам піратства, захищав цивільні судна, які виконують завдання у рамках Світової продовольчої програми.

Під час участі в операції корабель 30 діб провів в морі безпосередньо на патрулюванні в районах, небезпечних від піратів. Оглядова команда контингенту провела сім дружніх підходів до місцевих рибалок, оглянула чотири судна, які викликали підозри у піратській діяльності. Екіпаж вертольоту Ка-27 за період участі в операції виконав близько 50 польотів з метою ведення повітряних розвідок надводної обстановки. Рішучими діями екіпажу вертольоту Ка-27 було зупинено два швидкісних човни, які не відповідали на запити корабля та продовжували свій рух. Вертолітний загін також забезпечив перельоти особового складу між кораблями в морі, при цьому було здійснено зліт-посадки на іноземний корабель.

Дивіться також: ООО Евро Стар.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ