Львівська міськрада нагадує: Первоцвіт – рідкісна рослина. Її треба охороняти

Львівська міськрада нагадує: Первоцвіт – рідкісна рослина. Її треба охороняти

01.03.14 14:06 0 1113
комнатные растения магазинУправління екології і благоустрою Львівської міської ради звертається до львів’ян з просьбою не зривати та не купувати первоцвіти. В такий спосіб кожен львів’янин зможе долучитися до збереження первоцвітів та відновлення неповторної краси природи з подальшою можливістю створення нових заказників та пам’яток природи на тих територіях, де ростуть ці дивовижні рослини.

Про це повідомляє прес-служба Львівської міськради.

Як йдеться у повідомленні, щовесни на території України, в тому числі й у Львові, спостерігається торгівля червонокнижними рослинами. Несанкціонований масовий збір на продаж квітконосіїв рідкісних рослин призводить до послаблення, а у невеликих місцях до повного припинення насіннєвого поновлення.

«Якими б не були вдалими юридичні закони, вони не збережуть природу так, як свідома турбота кожної людини, її конкретні дії. На рослини потрібно дивитися як на необхідну ланку в існуванні життя – не лише людини, а й усіх живих істот. Захищаючи рослину, ми при цьому захищаємо життя», – зазначають в управлінні екології і благоустрою.

Нагадаємо, первоцвіти суворо охороняються законодавством, зокрема, ст. 20-2 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища», ст.ст. 12, 36 Закону України «Про рослинний світ», ст.ст. 5, 8 Закону України «Про Червону книгу України».

Водночас управління екології та благоустрою спільно з управлінням освіти та з Львівським міським дитячим еколого-натуралістичним центром з 24 березня по 30 квітня 2014 року проведуть загальноміську акцію «Первоцвіти просять захисту». До участі у конкурсах запрошуються колективи загальноосвітніх шкіл та позашкільних навчальних закладів м. Львова, а також окремі школярі. Конкурс складатиметься з двох категорій: плакат «Збережемо первоцвіт» та агітаційна листівка. Термін подання робіт – до 30 квітня 2014 року, за адресою: вул. Кубанська, 12, Львівський міський дитячий еколого-натуралістичний центр.

Додаткову інформацію можна отримати у головного спеціаліста відділу екології управління екології та благоустрою Тетяни Борисівни Палюх за тел. 297-59-82.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівщина: допоможіть ...
Наступна новина: В Луцьку комунальники ...

КОМЕНТАРІ