У Львівській області Ірина Сех звернулася до Прем'єр-міністра щодо необхідності відновлення Міністерства із надзвичайних ситуацій

У Львівській області Ірина Сех звернулася до Прем'єр-міністра щодо необхідності відновлення Міністерства із надзвичайних ситуацій

01.03.14 14:58 0 896
Для збереження екологічної і техногенної безпеки необхідно відновити в складі Кабінету Міністрів України Міністерство з питань надзвичайних ситуацій. Про це йдеться у зверненні народного депутата України від ВО "Свобода", голови Комітету Верховної Ради з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Ірини Сех до Прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка.

Як зазначає Ірина Сех, необхідно реорганізувати Державну службу України з надзвичайних ситуацій, створивши відповідне міністерство, а також відновити Державну інспекцію техногенної безпеки України.

"У грудні 2012 року було ліквідовано Міністерство із надзвичайних ситуацій та Державну інспекцію техногенної безпеки України. Натомість було створено Державну службу України з надзвичайних ситуацій, яку координував міністр оборони. До повноважень Державної служби України з надзвичайних ситуацій належать питання цивільного захисту, захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій та запобігання їх виникненню, ліквідації надзвичайних ситуацій, в тому числі ліквідація наслідків Чорнобильської катастрофи, гасіння пожеж, діяльність аварійно-рятувальних служб, профілактика травматизму невиробничого характеру, а також гідрометеорологічна діяльність, які є самостійною цариною державного управління і переважно не стосуються галузі оборони.

У ситуації, коли в Україні є надзвичайно висока загроза виникнення катастроф техногенного та природного характеру, вважаю неприпустимим послаблювати статус центрального органу виконавчої влади, який відповідає за безпеку населення та життєдіяльність країни", – зазначила Ірина Сех.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Триває Всеукраїнський ...
Наступна новина: Унікальну систему ...

КОМЕНТАРІ