Леонід Бицюра: Майдан змінив не тільки Україну

Леонід Бицюра: Майдан змінив не тільки Україну

01.03.14 16:49 0 967
Вже не президент Росії Путін озвучив ідеологію просування новітнього російського імперіалізму, назвавши її "русскій мір". Згідно з нею, Росія навіть не країна, а ціла цивілізація... А отже, її вплив на світ – зміна правил і норм співіснування країн. Мегазадача проекту – зберегти територію, і передусім – єдність Російської імперії, розпад якої неминучий. Звісна річ, що в цьому контексті Путін розглядав Україну не як самостійний суб'єкт, а як рядову губернію. Революція гідності в Україні зробила це завдання майже не реальним для виконання.

Майдан не тільки змінив Україну та українців – він став силою, яка поклала початок кінця Російської імперії. Кайдани покірності й страху скинуто. І за українцями підуть інші, ті, хто втомився бути рабами, підніжками московського царька. Бо нема такого страху, щоби вбив душу, гідність, прагнення бути вільним.

Майдан обов'язково змінить геополітичну карту постсовєцького простору. Він увійде в історію як приклад того, на що здатен народ, коли його довесті до відчаю, поставити на коліна та підняти руку на його дочок і синів… Увійде як зразок самоорганізованості та народовладдя, яке в крові українців. Без політиків та чужоземної допомоги люди звели справжню Січ у серці Києва. Вона – прототип майбутньої європейської України, де закон – єдиний для всіх, де важливі рішення ухвалює народ, а не кілька олігархів, де можна знайти правду, а серце сповнює гордість за те, що ти – українець. Тут панують порядок, взаємодопомога, взаємоповага, і кожен чітко відповідає за свою ланку роботи, бо від кожного залежить перемога та міцність держави. І такі січі нині діють у кожному обласному, районному центрі. Українці самостійно наводять лад у своїх містах, містечках, селах.

Тернопіль у цьому слугує прикладом для інших. Усі важливі рішення тут ухвалюють на загальному вічі. Спокій забезпечує громадська охорона порядку. І не тільки спокій – як з'ясувалося, громадські дружинники ще й сприяють викоріненню корупції з лав правоохоронної системи. Елементарний приклад: за останні кілька днів патрулювання вони затримали чимало п'яних водіїв. У присутності дружинників працівники ДАІ склали відповідні протоколи. Раніше, впевнений, усе б завершилося хабаром…

Майдан змінив свідомість людей. Більше того, на сторожі совісті кожного українця доля поставила хлопців з "Небесної сотні". Вони віддали життя за те, щоб ми отримали шанс жити в іншій країні. Хочеться вірити, що їхня жертва не була марною. Тому революція гідності не повинна стати простим перерозподілом посад і зміною одних прізвищ на інші. Це неправильно. В такий спосіб державу не зміниш. Необхідно зламати хребет злочинній корумпованій системі. Влада мусить зрештою зрозуміти, що вона – тільки виконавець, слуга нації, а не господар. І служити вона повинна своєму народу, а не Кремлю чи комусь іще. І відповідати перед українцями. Відродження української держави має ґрунтуватися на засадах самостійної державної політики в усіх сферах та на сприйнятті України як спільної нації, яка на Майдані довела свою єдність.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Свободівці у Львівській ...
Наступна новина: В Луцьку ЖКП № 7 за ...

КОМЕНТАРІ