Василь Хомінець: Обласна рада, яка представляє інтереси громади Тернопілля, може стати майданчиком для вироблення реальних кроків до налагодження суспільного діалогу

Василь Хомінець: Обласна рада, яка представляє інтереси громади Тернопілля, може стати майданчиком для вироблення реальних кроків до налагодження суспільного діалогу

01.03.14 15:41 0 864
У Тернополі обговорили питання подолання кризи довіри суспільства. У діалозі взяв участь і голова Тернопільської обласної ради Василь Хомінець. До розмови із громадою приєдналися представники міської ради, правоохоронних та контролюючих органів.

Як зазначив очільник області, громада, яка здобула першу перемогу на Майдані, розуміє, що лише заміною прізвищ чиновників чи посадовців не обійтися. Тепер потрібна зміна системи взаємовідносин громади із владою, правоохоронними органами на принципово нових засадах.

«Обласна рада, яка представляє інтереси громади Тернопілля, може стати майданчиком для вироблення реальних кроків до налагодження суспільного діалогу. Довіра до виконавчої гілки влади – низька, до правоохоронних органів – нижче нуля. Але без влади і без правоохоронців суспільство існувати не може. Нам потрібно виробити спільні кроки для подолання існуючої суспільної кризи», – зазначив Василь Хомінець.

За його словами, обласна рада робить усе можливе, щоб забезпечити життєдіяльність області (адже керівництво ОДА відсутнє), координує роботу із державними структурами. Пенсії та зарплати в області виплачуються, надаються соціальні пільги тощо.

«Одне з основних питань подолання недовіри є люстрація, – наголосив Василь Хомінець. – Закону поки що немає, однак чекати люди уже не можуть. Тому є народна люстрація. Адже люди усе знають. І якщо у черговий раз відбудеться пере форматування влади без народу, громада цього не простить. Закликаю до діалогу, до вироблення спільних позицій та кроків виходу із суспільної кризи».

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Срна: "Для "Шахтаря" це ...

КОМЕНТАРІ