На Хмельниччині правоохоронці затримали серійного крадія, який вдало користувався своїми акторськими здібностями

На Хмельниччині правоохоронці затримали серійного крадія, який вдало користувався своїми акторськими здібностями

02.03.14 09:04 0 946
Крадій із Кам’янця-Подільського майстерно зіграв п’ять кримінальних ролей. Та розвитку «кар’єри» зловмисника завадили місцеві правоохоронці.

П’ятеро кам’янчан постраждали від дій злодія та звернулись по допомогу до міського відділу міліції. Працівникам карного розшуку Кам’янець-Подільського МВ УМВС вдалось швидко встановили особу крадія — ним виявився 33-річний раніше судимий місцевий житель. Під час вчинення крадіжок чоловік активно користувався своїми акторськими здібностями, які допомагали йому без проблем входити у довіру до зовсім незнайомих людей.

Першою була роль покупця. Чоловік зайшов до магазину, що по вулиці Першотравневій. Прискіпливо приглядався до товару, вичитував склад, терміни зберігання, а насправді вичікував момент, коли продавчиня відійде або відвернеться від каси. Дочекався та миттю викрав 900 гривень виручки, після чого поспіхом вийшов.

Наступною була роль відвідувача місцевого РАГСу. Пообіді він прийшов до установи, вдаючи, що чекає на видачу свідоцтва про розлучення, а насправді ж вичікував слушний момент, щоб поцупити сумочку однієї із працівниць установи. І тут він вдало зіграв роль, прихопив те, за чим прийшов, та зник. А кам’янчанка залишилась без сумки, 200 гривень та документів.

Далі він завітав до готелю, що в Старому місті. О третій ночі, вдаючи із себе працівника, через «чорний» вхід чоловік зайшов до приміщення. Тут йому просто поталанило — він викрав залишені без нагляду ноутбук та мобільний телефон.

Четверту крадіжку зловмисник скоїв у центрі зайнятості. Завітав він туди під приводом пошуку роботи. Розглядав інформаційні стенди, блукав приміщенням, стояв під кабінетами. За декілька годин виловив момент та зайшов до порожнього кабінету, де із гаманця співробітниці забрав 1000 гривень.

І останній злочин він скоїв у хірургічному відділенні місцевої лікарні. Майстерно вдаючи хворого, він зайшов до сестринської кімнати, швиденько пронишпорив по особистих речах та привласнив 600 гривень.

Як повідомив начальник Кам’янець-Подільського МВ УМВС Юрій Дахно, стосовно затриманого відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк. Тож найближчим часом йому доведеться грати одну єдину роль — засудженого.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: На Тернопіллі проти ...

КОМЕНТАРІ