Кияни вимагають зупинити незаконні забудови в історичному центрі міста

Кияни вимагають зупинити незаконні забудови в історичному центрі міста

02.03.14 14:28 0 913
Кияни, які виступають проти знищення історико-культурного середовища міста, пікетували будівельний майданчик у Десятинному провулку, 3 – 5. Раніше на цьому місці знаходилась садиба протоієрея Андріївської церкви Павла Подвисоцького, а за часів Київської Русі – палац князя Володимира. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Кияни вимагали зупинити будівництво, яке, на їхню думку, ведеться незаконно. Натомість представник УПЦ Київського патріархату, яка є замовником будівництва, заявив про законність будівельних робіт, пообіцявши надати відповідні документи.

«Замовник свідомо довів садибу до руйнації, відключив комунікації і довів будівлю до аварійного стану. Громада Києва через суди намагалась повернути будівлю, яка має історичну цінність і знаходиться у захисній зоні Святої Софії Київської, яка перебуває у списку світової спадщини ЮНЕСКО. Але будиночок знесений, і ми знову ідемо до суду вимагати зупинити будівництво», − повідомила журналістам правник Марина Соловйова.

Наразі, кияни ухвалили рішення відновити пікетування будмайданчику у Десятинному провулку і будівництв в інших кварталах центру Києва у разі, якщо інвестори не зважатимуть на думку міської громади і продовжуватимуть нищити історичне середовище Києва. Дискусії учасників пікету і представників фірми-забудовника і священиків УПЦ КП відбувались у підвищених тонах, що змусило громадську раду Майдану Шевченківського району міста Києва викликати представників самооборони для збереження порядку.

Будинок перебував під охороною держави як пам’ятка історії. Два роки тому будівлю було передано церкві: УПЦ Київського патріархату отримало дозвіл на побудову канцелярії з розміщенням у будівлі музею.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Донецьку та Миколаєві ...

КОМЕНТАРІ