У Тернополі відбулося віче, приурочене до дев'ятого дня загибелі "Небесної сотні"

У Тернополі відбулося віче, приурочене до дев'ятого дня загибелі "Небесної сотні"

03.03.14 09:40 0 745
28 лютого 2014 року на Театральному майдані Тернополя відбулося поминальне народне віче дев'яти днів від часу трагічної загибелі "Небесної сотні" в Києві.

До спільного молебню були запрошені священики всіх конфесій. " ми ще раз озвучили всіх героїв поіменно, для того, щоб їхні імені ніколи не були забуті. Адже ці люди справді любили Україну понад усе, вони виконали заповідь Христову, що немає більшої любови, ніж коли хтось свою душу покладає за друга. Вони поклали свою душу за Україну. Тому ця жертва є вдвічі ціннішою", – зазначив архієпископ Тернопільський, Кременецький і Бучацький Нестор.

" день, коли не варто говорити ні про політику, ні про інші речі. Розуміємо, що ті люди – це воїни, які померли в бою. Для кожного чоловіка це найкраща смерть. Ціі люди будуть жити вічно в наших серцях. Ми зараз повинні всі разом змінитися самі й почати змінювати суспільство. Ми не допустимо знущання над власним народом", – наголосив керівник Штабу національного спротиву Тернопільщини Володимир Стаюра.

"У нас є нове покоління, яке виросло за часів Незалежності, яке показало приклад жертовності, відданості Україні та українській нації. Цього ніхто не може заперечити, це побачив весь світ – відданість української молоді своїй державі, своїй нації, своєму народу. Ми пишаємося цим і віддаємо їм шану. Вічна їм пам'ять!", – заявив член Штабу національного спротиву Василь Турецький.

"Я звертаюся до вас як дружина, як мати, як проста людина, яка відстоює тут державу і націю. Я би хотіла зараз попросити усіх, хто стояв на тернопільському Майдані, хто стояв у Києві під кулями, хто просто сидів на дивані, але думав про Україну, дивлячись новини, просто співчувати тим матерям, дружинам, батькам, які поховали свою найріднішу людину. Вся Україна має розділити з ними горе, тому що так його легше пережити", – звернулася до народу керівник фракції ВО "Свобода" в Тернопільській обласній раді Марія Чашка.

Завершилося народне віче виконанням українського державного гімну.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: "Таврія" залишає Крим, ...
Наступна новина: На Хмельниччині ліквідовано ...

КОМЕНТАРІ