Тернопілля: «Ми повинні пліч-опліч стати усім суспільством на обороні нашого суверенітету та територіальної цілісності»

Тернопілля: «Ми повинні пліч-опліч стати усім суспільством на обороні нашого суверенітету та територіальної цілісності»

03.03.14 08:34 0 704
На цьому наголосив голова Тернопільської обласної ради Василь Хомінець під час народного віча «Захистимо нашу державність», що відбулося у Тернополі. «Найважча, найчорніша година за часи новітньої історії України прийшла до нашої домівки. Загроза війни дамоклевим мечем надвисла над українською землею. Підступний, лютий ворог облудною брехнею, військовим чоботом переступив наш кордон. Російська Федерація, порушивши усі міжнародні норми та угоди, ввела війська на територію незалежної України.

Впевнений: суверенітет, територіальна цілісність України є недоторканними. Окрім того, мають діяти міжнародні гарантії безпеки. Україна, підписуючи Будапештський Меморандум, відмовившись від ядерної зброї, мала впевненість у підтвердженні своєї територіальної цілісності і незалежності від країн, які підписали цей документ.

Переконаний: нині, у час випробувань, ми згуртуємось та не дозволимо зайдам-окупантам вбивати, калічити наших людей», – сказав Василь Хомінець, звертаючись до учасників віча, а ще закликав усіх жителів області зберігати спокій та громадський порядок, не реагувати на провокативні заклики та звернувся неухильно та чітко виконувати рішення виконуючого обов’язки Президента України Олександра Турчинова та Ради національної безпеки і оборони України.

Очільник області поінформував про рішення, яке було прийняте на сьогоднішній сесії облради, та запевнив краян, що в області буде забезпечене безперебійне енерго-, газо- та водопостачання. У штатному режимі працюють та працюватимуть всі державні установи та заклади. Також звернувся до власників закладів торгівлі та аптек утриматися від підняття цін на продукти першої необхідності та медикаменти.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ