Канада відкликає посла з Росії через інтервенцію в Україні

Канада відкликає посла з Росії через інтервенцію в Україні

03.03.14 10:52 0 682
Канада відкликає свого посла з Росії для консультацій через кризу в Україні, повідомив у суботу прем’єр-міністр Стівен Гарпер. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Також Оттава зупиняє свою підготовку до участі в саміті країн «Групи восьми», що мав відбутися в російському Сочі, сказав голова канадського уряду, коли в Києві вже настала неділя.

Таке рішення уряд Канади ухвалив на терміновому засіданні, скликаному через останні дії Росії.

Канада щонайрішучіше засуджує інтервенцію Росії в Україні, сказав канадський прем’єр, який раніше цього дня говорив на тему дій російських військ в Україні з президентом США Бараком Обамою, президентом Франції Франсуа Олландом і зі своїми колегами, керівниками урядів Великої Британії і Німеччини.

Гарпер наголосив, що Канада визнає легітимність нинішнього уряду України, а дії Росії є ясним порушенням суверенітету і територіальної цілісності України.

Канада закликає президента Росії Володимира Путіна негайно відвести свої війська в місця їхнього базування і утримуватися від нових провокаційних і небезпечних дій, заявив прем’єр-міністр Канади.

Якщо ж Путін продовжить вторгнення, це призведе до тривалих негативних наслідків у двосторонніх відносинах, попередив Гарпер.

За його словами, Канада підтримує негайне направлення до України міжнародних спостерігачів від ООН і ОБСЄ, а також працює над розробленням пакета фінансової допомоги для України.

Раніше в суботу Барак Обама в телефонній розмові з Володимиром Путіним повідомив, що США теж зупиняють участь у підготовчих зустрічах до планованого в російському Сочі саміту країн «Групи восьми». Він теж попередив Росію, що подальше порушення нею міжнародного права призведе до ще більшої політичної і економічної ізоляції Москви.

У суботу верхня палата парламенту Росії схвалила звернення Путіна про «використання Збройних сил Російської Федерації на території України до нормалізації суспільно-політичної ситуації в цій країні».

За словами російського керівника, вторгнення необхідне «у зв’язку з небувалою ситуацією, що склалася в Україні, загрозою життю громадян Російської Федерації, наших співвітчизників, особового складу військового контингенту Збройних сил Російської Федерації, що дислокується відповідно до міжнародних договорів на території України (Автономна Республіка Крим)».

При цьому звернення Путіна стосується введення військ не тільки до Криму, а на всю територію України.

Речник президента Росії повідомив відтак, що власне рішення ввести війська Володимир Путін наразі ще не ухвалював.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: У Львові міліція за ...

КОМЕНТАРІ