Керівник УПЦ (МП) просить Путіна відвернути «сповзання в безодню»

Керівник УПЦ (МП) просить Путіна відвернути «сповзання в безодню»

03.03.14 12:06 0 726
Місцеблюститель Київської митрополичої кафедри Української православної церкви (в єднанні з Московським патріархатом) митрополит Онуфрій застеріг президента Росії Володимира Путіна, що нині «зовсім небагато відокремлює нас від сповзання в безодню, вихід із якої займе не одне десятиліття». Про це повідомляє "Радіо Свобода".

За словами виконувача обов’язків глави УПЦ (МП), серйозним приводом для хвилювань стало те, що в парламенті Росії Путіну надали право використовувати Збройні сили Росії на території України.

«Знаючи Вас як православного християнина, прошу: зупиніть людське горе, відверніть поділ нашої української держави і святої церкви», – заявив Онуфрій Путіну.

За його словами, «офіційна риторика далека від того, щоб заспокоїти народ Божий, який живе і у Криму, і в інших частинах України», «а необережне слово може викликати непередбачувані наслідки і, не дай Боже, обернутися бідою».

Тому в. о. глави УПЦ (МП) закликає президента Росії як гаранта дотримання законності великої країни «стати на шляху поділу, не допустити кровопролиття і братовбивства народів, які вийшли з єдиної дніпровської купелі».
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ