В Закарпатській області династія міліціонерів Варгів із Грушева

В Закарпатській області династія міліціонерів Варгів із Грушева

04.03.14 12:12 0 676
Для родини Варгів із села Грушево Тячівського району обов’язок відстоювати і захищати інтереси та права громадян, забезпечувати порядок і спокій мирних жителів району став справою життя. Батько та його два сини обрали відповідальну професію міліціонерів, обоє дослужилися до звання майора міліції.

Батько Дмитро Іванович Варга нині майор міліції у відставці, ветеран ОВС. Після звільнення з лав Радянської Армії пішов стежкою старшого брата Михайла – працювати в міліцію. Правоохоронну діяльність розпочав молодшим сержантом на посаді інспектора ДАІ у далекому 1972 році. Пропрацювавши певний час у ДАІ, працював на різних посадах, а згодом знову повернувся у ДАІ, звідки й вийшов на заслужений відпочинок.

Міліцейській справі Дмитро Іванович віддав майже 28 років, за цей час у сім’ї підросли сини Олег та Дмитро, які нині продовжують справу батька, стоять на сторожі закону й також працюють в органах внутрішніх справ.

Сини ще змалечку мріяли бути схожими на батька, носити красиву міліцейську форму. Тому після закінчення школи, не роздумуючи, старший Олег, а згодом і молодший Дмитро, вступили до Національної академії внутрішніх справ України. Закінчивши школу із золотими медалями, юнаки мали можливість вступати до будь-якого вишу, але вибрали правоохоронну сферу, хоч обидва й знали, що буде нелегко і потрібна відмінна фізична підготовка.

Нині Дмитро з усмішкою згадує, що тоді мама пропонувала йому пов’язати своє життя з медициною, піти її стежкою, адже вона, педіатр, опікується здоров’ям дітей і бачила в синові всі задатки до цієї професії. Однак молоде й гаряче серце юнака кинуло виклик небезпеці. Як батько та брат, він прагнув боротися зі злочинністю та відновлювати справедливість.

Будучи курсантами – Олег на четвертому курсі, а Дмитро на першому – хлопці з гордістю одягали міліцейську форму та приїжджали додому. Із захопленням розповідали батькам про навчання в академії, де здобували необхідні знання, професійні навички та вміння й формували готовність до свідомого, високопрофесійного виконання службових обов’язків.

Після закінчення академії Олег приїхав працювати до Тячева. Був дільничним інспектором міліції, слідчим та оперуповноваженим СДСБЕЗ. Зараз майор міліції Олег Варга працює в карному розшуку. Одружений, має сина.

Дмитро Варга, після закінчення академії з відзнакою, працював у Мукачівському РВ УМВС, потім у ГУМВС України в м.Києві. Повернувшись додому, з 2007 року також служить на рідній Тячівщині. Більшу частину своєї кар’єри він присвятив боротьбі з економічною злочинністю, якій віддав майже 8 років. Після прийняття нового Кримінально-процесуального кодексу вирішив спробувати себе у слідстві. Нині Дмитро розслідує кримінальні правопорушення в сфері економіки. Він також майор міліції. Одружений, має двох доньок.

Батько Дмитро Іванович пишається своїми синами і мріє, що колись вони дослужаться до вищих звань. Сам він на заслуженому відпочинку, але не сидить без діла й надалі займається правоохоронною діяльністю, працює інженером по охороні і захисту лісу філії «Тячів ЛАГ».

Хтозна, може в майбутньому доблесна справа династії Варгів матиме продовження, і третє покоління також поповнить ряди правоохоронців та захищатиме інтереси громадян, забезпечуючи спокійне життя мешканців району.

Ірина Плиска,

Тячівська газета «Дружба»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ