Олег Куцин: "Ми дивилися смерті в очі і не мали страху"

Олег Куцин: "Ми дивилися смерті в очі і не мали страху"

04.03.14 15:10 0 746
2 березня 2014 року Ужгород зустрічав героїв Майдану – закарпатську сотню самооборони, яка завершила свою місію на київському Майдані. Учасники самооборони із залізничного вокзалу, куди прибували з усіх районів, організованою колоною пройшли центральними вулицями міста, помолилися на могилі Карпатських січовиків та з гаслами "Слава Україні!", "Слава героям!" зайшли на Народну площу біля Закарпатської ОДА. Ужгородське віче зустріло оплесками сотника Олега Куцина – голову Закарпатської обласної організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода".

Закарпатська самооборона зайшла на головну площу міста переможцями, але зі скорботою в душі. Смерті загиблих побратимів, з чиїх фото активісти ужгородського Майдану створили стіну жалоби і серед яких 16 свободівців, нагадували про дні Революції гідності. На Ужгородському вічі виконали гімн "Небесної сотні" "Пливе кача по Тисині", а діти випустили в небо 16 голубів.

"Закарпатська сотня самооборони повернулася додому з хворими, пораненими, але, слава Богу, всі ми живі. З перших днів на Майдані постійно перебували від кілька десятків до сотні свободівців і наших прихильників – кожен ніс свою вахту. Дякую тим, хто був два дні чи кілька тижнів, а також тим, хто не був на барикадах, але постійно забезпечував життя Майдану на кухні, носив для людей їжу вдень і вночі. Дякую підприємцям, які допомагали коштами, а також всім людям доброї волі, які здійснювали пожертви. Пригадую той випадок, коли представник із села Заріччя Іршавського району привіз 124 тисячі гривень сім'ям загиблих від імени своїх односельців. У мене іноді сльози навертаються на очі від того, як швидко українська нація встала з колін. За ці три місяці ми вичавили з себе рабський дух. Ми нарешті стали великою нацією, ми здатні перемагати, і це підтвердив Майдан", – розповів на вічі націоналіст Олег Куцин.

"Так сталося, що мені судилося бути на вулиці Інститутській під час контратаки, і не тому, що я хотів там бути. Виніс з Майдану вісім поранених хлопців, уражених кулею снайперів, двоє з яких померли у мене на руках. Я бачив людей старшого віку, які дивилися смерті в очі і не боялися. Це є свідченням того, що ми – велика нація, яку неможливо перемогти. Якщо Росія думає, що може перемогти Україну, захопивши якісь кримські об'єкти, то це хибна думка. Росія підписала смертний вирок імперії, бо такої держави скоро не буде!", – зазначив очільник "Свободи".

Олег Куцин закликав зголошуватися до загонів самооборони в Ужгороді й на місцях. Розуміння захисту рідної землі від агресора в кожного має стати нормою життя.

Про це повідомили в прес-службі Закарпатської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі голова ...
Наступна новина: Андрій Плахонін: Заради ...

КОМЕНТАРІ