Григорій Пустовіт склав повноваження секретаря Луцької міської ради

Григорій Пустовіт склав повноваження секретаря Луцької міської ради

04.03.14 12:26 0 823
Депутати міської ради зібралися на позачергову 56-ту сесію міської ради. На порядку денному було лише два питання: «Про розгляд заяви секретаря міської ради Пустовіта Г.О.» та «Про окремі заходи пов’язані з російською агресією проти України».

Розпочинаючи пленарне засідання сесії, міський голова Микола Романюк повідомив, що учора Указом Президента України Григорія Пустовіта призначено головою Волинської обласної державної адміністрації. Тож він написав заяву про складання повноважень секретаря міської ради.

Микола Романюк зауважив, що відповідно до чинного законодавства голосування про дострокове припинення повноважень секретаря міської ради має відбуватися у таємному режимі, створена лічильна комісія, яка проведе відповідну процедуру.

Згідно із пропозиціями керівників фракцій, депутатських груп та позафракційних депутатів лічильна комісія була сформована з обранців громади Миколи Яручика, Сергія Волика, Андрія Буя, Ігоря Поліщука та Андрія Осіпова.

Участь у таємному голосуванні взяли 33 депутати. Згідно з результатами, 31 обранець громади підтримав дострокове припинення повноважень секретаря міської ради Григорієм Пустовітом, не підтримав один депутат та один бюлетень було визнано недійсним.

До присутніх звернувся Григорій Пустовіт, який подякував депутатам за спільну роботу та підтримку. «Я задоволений, що мені довелося працювати на посаді секретаря міської ради з таким хорошим депутатським корпусом. Наш колектив компетентний, принциповий, демократичний. Ви не боїтеся говорити правди, висловлювати свою політичну позицію. Ми ніколи не ховалися від виборців і працівників засобів масової інформації. Йшли завжди на випередження. Ми одні з перших встановили он-лайн трансляцію сесій. Результати голосувань зробили доступними для кожного жителя міста. будь-хто може знайти їх на сайті міськради», – наголосив він.

Григорій Пустовіт зауважив, що його призначили на нову дуже відповідальну посаду. «Нині складний для країни час. ми маємо військову агресію у Криму. Йде активна підготовка Росії до протистояння. Але це нас не лякає. Ми не боїмося труднощів. У нас складна ситуація в економіці. Нині в Україні є Уряд, відбудовується владна вертикаль. Я думаю, ми швидко це завершимо і перейдемо до планової роботи. Ми знаємо, що і як робити. Я впевнений, що нова команда, яка прийде у виконавчу владу області, справиться з поставленим завданням», – зауважив він.

Григорій Олександрович побажав територіальній громаді Луцька успіхів та висловив впевненість, що спільними зусиллями вдасться подолати усі проблеми.

У свою чергу, міський голова Микола Романюк привітав Григорія Пустовіта від себе особисто і депутатів з призначенням на посаду. «Хочу побажати здоров’я, удачі, витримки. Я думаю, що ви в особі міського голови і міськради матимете підтримку усіх планів, які будуть втілюватися Урядом. Ми спільно вирішуватимемо усі нагальні проблем, які є у Луцьку та області», – наголосив він.

Також Микола Романюк вручив Григорію Пустовіту Почесну грамоту Луцької міської ради, пам’ятний подарунок та квіти.

Щодо окремих заходів, пов’язаних з російською агресією проти України, присутніх поінформував голова фракції ВО «Свобода» у міській раді Юрій Вега. Він зауважив, що проектом рішення передбачається підняття біля приміщення Луцької міської ради червоно-чорного прапора опору агресору поряд з прапорами м. Луцька та Євросоюзу. Крім того, пропонується зняти з усіх рекламних площ, незалежно від їх господарської належності, будь-які агітаційно-інформаційні матеріали організації «Український вибір» як відверто колаборантської сторони агресора проти України.

Обранці громади підтримали такий проект рішення.

Розглянувши усі питання порядку денного, міський голова Микола Романюк закрив засідання позачергової 56-ї сесії міської ради.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Тернополі відбулося ...

КОМЕНТАРІ