Хмельниччина: про недопущення занесення збудника африканської чуми свиней на територію області говорили в облдержадміністрації

Хмельниччина: про недопущення занесення збудника африканської чуми свиней на територію області говорили в облдержадміністрації

04.03.14 12:45 0 721
Під керівництвом заступника голови обласної державної адміністрації Володимира Галищука відбулось засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при ОДА з питань недопущення занесення збудника африканської чуми свиней на територію області.

Головуючий на засіданні розповів про необхідність проведення відповідних заходів, аби не допустити виникнення збудника АЧС в області. Оскільки, у Луганській області, на кордоні з РФ, було виявлено труп вепра, який був заражений небезпечним вірусом африканської чуми. Востаннє спалах цього захворювання фіксували влітку позаминулого року.

У зону карантину потрапили три села Луганщини. Щоб не допустити поширення хвороби, було встановлено спеціальні пости, на яких всі автомобілі і люди проходять хімічну обробку. Вивозити з цієї території будь-яке м'ясо заборонено.

За словами начальника ГУ ветеринарної медицини в області Анатолія Каньовського, основним джерелом поширення інфекції є хворі тварини. Здорові ж тварини заражаються через предмети відходу, травний тракт із інфікованими кормами й водою, через дихальні шляхи й ушкоджену шкіру. Інкубаційний період захворювання залежить від кількості вірусу, що поступив до організму, стану тварини, важкість перебігу може тривати від 2 до 6 діб.

Ефективних засобів профілактики африканської чуми свиней дотепер не розроблено, лікування заборонене. У випадках виникнення вогнища інфекції практикується тотальне знищення хворого свинопоголів’я безкровним методом, а також ліквідація всіх свиней у вогнищі в радіусі 20 км. від нього. Хворі та свині які контактували з хворими підлягають забою з наступним спалюванням трупів.

По завершенню зібрання Володимир Галищук доручив Анатолію Каньовському врахувати всі зауваження та внести всі правки до Протоколу засідання.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: Звернення ...
Наступна новина: Тернопільська область: за ...

КОМЕНТАРІ