На Хмельниччині правоохоронці затримали серійного крадія свійської птиці

На Хмельниччині правоохоронці затримали серійного крадія свійської птиці

04.03.14 15:58 0 706
Працівники Шепетівського міськвідділу міліції затримали чоловіка, який скоїв 10 крадіжок з домогосподарств місцевих жителів, звідки виніс більше 100 голів дрібної живності. Підозрюваний каже, що на злочинний шлях його штовхнула пристрасть до азартних ігор…

З грудня 2013 року до Шепетівського міськвідділу міліції почали звертатися жителі районного центру із повідомленням про крадіжки свійської птиці. По кожному факту були відкриті кримінальні провадження, які згодом об’єднали в одне, адже усі злочини мали ідентичний характер.

Затримали крадія працівники патрульно-постової служби під час одного з нічних чергувань на вулицях міста. Той якраз ішов на черговий злочин. Як розповів інспектор ППС Сергій Ярощук, підозру чоловік викликав через те, що в руках ніс предмет, схожий на лом. Під час огляду у нього також було виявлено господарський ніж, пусті кульки та шнур для їхнього зв’язування. Крім того, працівники патрульної служби побачили, що відбиток його взуття ідентичний тим, які раніше вилучалися із місць вчинення крадіжок. Зважаючи на це, підозрюваного було затримано і доправлено в Шепетівський міськвідділ міліції для проведення подальших слідчих дій.

Затриманим виявився 46-річний місцевий житель. Чоловік раніше був гарним сім’янином і цілком успішним приватним підприємцем, але захопився азартними іграми, і життя пішло навскіс — програв усі свої заощадження, втратив бізнес, розлучився з дружиною… Опинившись без будь-яких засобів для існування, чоловік не вигадав нічого кращого, як почати красти. Зловмисник «спеціалізувався» на свійській птиці, адже в господарські приміщення не так вже й важко проникнути, а на ринках — це завжди ходовий товар.

Як розповів сам підозрюваний, злочини він скоював у нічний час. Шляхом зриву замків або підбору ключа проникав у господарські приміщення громадян, звідки викрадав усю дрібну живність — курей, гусей, качок, кролів. Голови відрізав прямо на місці, а тушки складав у пакети і забирав додому. Цілу ніч він їх чистив, а вранці віз у Рівне, де збував на місцевих ринках. На виручені від продажу гроші продовжував грати…

За словами слідчого СВ Шепетівського МВ УМВС Олега Навроцького, стосовно затриманого відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років. На доведено його причетність до скоєння 10 крадіжок. Загальна кількість викраденої живності складає більше 100 голів. Крім того, із двох домогосподарств зловмисник поцупив ще й велосипеди.

Слідство наразі триває. Перевіряється причетність затриманого до скоєння аналогічних крадіжок на території міста.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Олег Сиротюк очолив ...

КОМЕНТАРІ