Євромайдан підвищив відповідальність журналістів, – експерт

Євромайдан підвищив відповідальність журналістів, – експерт

04.03.14 14:55 0 752
Події Євромайдану посприяли підвищенню відповідальності журналістів перед аудиторією.

Про це 3 березня, зазначив медіаконсультант експертної компанії «Про. Мова» Алім Алієв на засіданні: «Майданна журналістика»: що домінує – професіоналізм чи громадянська позиція?».

Зокрема, Алім Алієв зауважив: «Євромайдан підвищив відповідальність журналістів перед читачами, слухачами і глядачами. У журналістів така ж відповідальність, як і в медиків з бригад швидких медичних допомог: можна поранити словом, ескалувати конфлікт, надавши дезінформацію. Тому дуже важливо подавати своїй аудиторії перевірену достовірну інформацію».

Своєю чергою, координатор громадського сектору Майдану Софія Федина додала: «Мені видається, що громадянська позиція має бути завжди. Вона передбачає правду, честь, гідність, інтерес своєї держави і нації. Я думаю, що не майданна журналістика, а сам Майдан став певним «чистилищем» для багатьох журналістів».

На її думку, найважливішим критерієм для журналіста є правда, а люди самі мають зробити висновок з донесеної інформації. Другий важливий критерій, за словами громадської діячки – принцип «не зашкодь».

Також на засіданні щодо майданної журналістики професор кафедри нових медій факультету журналістики ЛНУ ім. І.Франка Борис Потятиник зазначив, що будь-які пропагандистські речі у пресі швидко виводяться на чисту воду завдяки соцмережам. Зараз журналісти отримали новий шанс змінитися. Перший шанс, за словами професора, був у 2004-2005 роках. ж громадянське суспільство досить потужно заявило про себе. «Щоб бути професіоналом, потрібно виявляти свою громадянську позицію», – підсумував Борис Потятиник.

Стосовно ситуації у Криму і громадянської позиції кримчан, медіаконсультант Алім Алієв наголосив, що в автономії великий вплив мають російські медіа. За словами експерта, багато людей, які мешкають у Криму зокрема, просто не довіряють українським ЗМІ і сприймають за правду лише інформацію російських медіа, оскільки Росія десятиліттями вела там свою роботу.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Українці Польщі готові ...
Наступна новина: На Тернопіллі голова ...

КОМЕНТАРІ