У Самбірській школі відбувся тренінг на тему: "Життя, права, обов'язки"

У Самбірській школі відбувся тренінг на тему: "Життя, права, обов'язки"

04.03.14 11:29 0 782
В рамках даного заходу учням 9-В класу середньої школи №10, практичний психолог Марія Томашик, соціальний педагог Наталія Гвоздецька, завуч з виховної роботи Тетяна Яхніцька провели тренінг на тему: «Життя, права, обов’язки».

Під час тренінгу дітям акцентовано увагу, що життя людини - це дар Божий, який треба цінити. На запитання про те, скільки коштує життя, діти одноголосно дали відповідь – воно безцінне.

«Підлітків ознайомлено з Конвецією ООН про права дитини. Наголошено, що це міжнародний правовий документ обов’язкового характеру, який присвячений широкому спектру прав дитини. Кожна людина повинна знати свої права, щоб правильно ними користуватися у житті, а при потребі – себе захистити. Однак, знаючи свої права, необхідно поважати права інших, не забувати й про свої обов’язки та пам’ятати, що невиконання їх, тягне за собою відповідальність», - розповіла помічник начальника Самбірського міськвідділу міліції із зв’язків з громадськістю майор Тетяна Охріменко.

Учні дізналися з якого віку настає адміністративна та кримінальна відповідальності, а також почули приклади, коли невиконання або халатне виконання обов’язків призвело до відповідальності.

Загалом захід пройшов змістовно та цікаво. Підлітки отримали для себе корисні знання, які у майбутньому стануть їм у нагоді.

Тетяна Охріменко,

помічник начальника Самбірського МВ
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Волинський окружний ...

КОМЕНТАРІ