Чернігів: Звернення Асоціації міст України

Чернігів: Звернення Асоціації міст України

04.03.14 12:28 0 734
Шановні депутати місцевих рад всіх рівнів, сільські, селищні, міські голови, посадовці органів місцевого самоврядування, представники муніципальної громадськості!

У складні для української державності часи саме органи місцевого самоврядування завжди виступали тією силою, що цементувала державу, забезпечувала життєдіяльність влади на всіх її рівнях та надання необхідних послуг жителям наших сіл, селищ, міст. Так було на початку 90-х років, у 2004-2005 роках, теж саме спостерігається й .

На жаль, останнім часом не припиняються спроби політизувати органи місцевого самоврядування, відволікти їх від виконання своїх конституційних обов’язків, використати для задоволення інтересів радикальних сил, в тому числі і дислокованих за межами України. У деяких регіонах інспіруються сепаратистські дії, поширюються заклики до захоплення державних та муніципальних установ, блокуються об’єкти соціальної та комунальної інфраструктури. Таким чином створюється серйозна небезпека для населення, загроза для нормального функціонування механізму публічної влади в цілому, що може призвести до колапсу житлово-комунального господарства.

Асоціація закликає всі органи місцевого самоврядування відмовитися від прийняття політизованих рішень, які можуть сприяти розколу українського суспільства. В нинішніх умовах вкрай важливо зосередитися на вирішенні питань, пов’язаних із життєдіяльністю територіальних громад та об’єднати зусилля задля проведення повноцінної муніципальної реформи на основі суттєвого розширення повноважень місцевого самоврядування, зміцнення його ресурсної бази, реального впровадження в Україні принципів Європейської хартії місцевого самоврядування.

АМУ переконана, що спільними зусиллями вдасться зберегти Українську Державність, консолідувати суспільство, створити цивілізовані, європейські умови життя для населення всіх сіл, селищ та міст.

Прес-служба Асоціації міст України

http://auc.org.ua/news/zvernennya-asotsiatsii-mist-ukraini-0
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Хмельниччина: про ...

КОМЕНТАРІ