У Тернополі відбулося народне віче соборности

У Тернополі відбулося народне віче соборности

04.03.14 12:27 0 742
2 березня 2014 року о 12 годині на Театральному майдані Тернополя відбулося народне віче, присвячене збереженню територіяльної цілісності України. Участь у ньому взяли представники ВО "Свобода", інших партій, громадських організацій та громада Тернополя. Захід розпочався хвилиною мовчання за Небесною сотнею.

"шні події показали усій Україні наскільки ми єдині. Ми – непоборна українська нація. Вся наша витримка, яку ми демонструємо на агресію Кремля, є нашою силою та могутністю. ми говоримо про захист української держави. Ми забули про всі непорозуміння та невподобання, щоб об'єднатися самим і об'єднати нашу державу", – наголосив керівник Штабу національного спротиву Тернопільщини Володимир Стаюра.

Під час заходу святі отці закликали триматись в єдності та надали благословення народу на боротьбу для збереження соборності України. Святі отці зазначили, що скорботний день, тому що на 23 році української державності своє життя віддали найкращі сини і дочки нашого народу.

"Ми всі добре розуміли, хто з самого був початку ляльководом ситуацій в Україні. Спочатку за його планом і вказівками намагалися розігнати Майдан і встановити абсолютну диктатуру – не вийшло. Потім спробували спровокувати громадянську війну – не вийшло. Український народ не піддаючись на ці провокації тільки зміцнів, як граніт, сформувався у велику і сильну націю. Паралельно тривала жахлива інформаційна війна. Намагалися використати один із найдієвіших способів "розділяй і воладарюй" – не вийшло. І залишилося тільки одне – збройне загарбання, але це також не вийде, бо вже пізно", – заявила керівник фракції ВО "Свобода" в Тернопільській обласній раді Марія Чашка.

"Ми пройшли черговий рубіж. Разом з вами змогли побороти злочинний режим, але водночас втратити найкращих синів і дочок України. Здавалося би перемога ось-ось буде наша, але це не так. Ми неодноразово наголошували вам, що ми ще не перемогли абсолютно, тому що знищили режим, але не убезпечилися від зазіхань окупанта, який завжди намагався втручатися в внутрішні справи нашої держави", – зазначив голова Тернопільської міської організації ВО "Свобода" Роман Навроцький.

Заступник міського голови Леонід Бицюра повідомив про закриту сесію Верховної Ради, де озвучували доповіді з питання національної безпеки. На засіданні виступили міністр оборони, міністр внутрішніх справ та голова Ради національної безпеки та оборони. Доповіли про стан готовності військових сил України. Також депутатами було ухвалене рішення не оголошувати військовий стан.

"Ми будуємо українську громадянську націю, нову ментальність, свідомість, мораль, яка повинна об'єднати Україну і дати новий поштовх для розвитку. ми звернулися до в.о. Президента України, аби він терміново призначив вертикаль адміністративної влади в Україні, а також керівників силових і оборонних структур. зранку відбулося засідання штабу територіяльної оборони області під моїм керівництвом, на якому було повідомлено про необхідність очікування чітких вказівок. Діяти лише за наказами влади. Ситуація в районах області керована та стабільна. Звертаюся до представників торгівлі та аптек, аби вони утрималися від підняття цін на товари першої необхідності. Не допускати будь-яких провокативних дій, які могли б свідчити про нашу неорганізованість. Ми обов'язково переможемо!" – поінформував голова Тернопільської обласної ради свободівець Василь Хомінець.

Віче завершилося закликом до єдності від активіста Майдану Олександра Башти та спільним, велелюдним виконанням гімну.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Григорій Пустовіт склав ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ