У ході кожної перевірки дотримання вимог законодавства у сфері обігу алкоголю і тютюну на Волині встановлюється по два порушення

У ході кожної перевірки дотримання вимог законодавства у сфері обігу алкоголю і тютюну на Волині встановлюється по два порушення

05.03.14 11:47 0 689
У лютому 2014 року під час 23 фактичних перевірок представників бізнесу, які здійснюють оптову та роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами, виявлено 47 порушень чинного законодавства, - повідомили в управлінні контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Головного управління Міндоходів у Волинській області.

Найчастіше у волинських бізнесменів виявляють невідповідність готівкових коштів на місці проведення розрахунків, або відсутність супровідних документів на підакцизний товар. Лише у лютому встановлено 17 таких порушень.

Щодо решти зловживань, то фахівці Міндоходів лише у лютому зафіксували 9 фактів роздрібної торгівлі алкогольними напоями за цінами, нижчими від встановлених мінімальних цін, 8 фактів роздрібної торгівлі цигарками за вищими від визначених законом цін та 7 випадків роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами без наявності ліцензій.

Окрім того, виявлено 6 фактів реалізації алкогольних напоїв на розлив для споживання на місці без відсутності документів, що надають статус суб’єкта господарювання громадського харчування.

Такі порушення тягнуть накладення штрафних санкцій, - наголошують у ГУ МІндоходів Волині. Зокрема, волинські бізнесмени, які допустили вищезазначені порушення, сплатять більше 100 тисяч гривень фінансових санкцій.

Отож, у Головному управлінні Міндоходів у Волинській області звертаються до представників бізнесу з проханням дотримуватися вимог закону у сфері обігу алкогольних напоїв і тютюнових виробів.

Довідково: станом на 01.03.2014р. на території Волинської області діє 4645 ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами в тому числі 2559 алкогольними напоями та 2086 тютюновими виробами.

Прес-служба ГУ мІндоходів у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопіль: реєстрація на ...
Наступна новина: Львівські правоохоронці ...

КОМЕНТАРІ