Арсеній Яценюк: Уряд внесе секвестр бюджету

Арсеній Яценюк: Уряд внесе секвестр бюджету

05.03.14 08:23 0 736
«Перше завдання, яке поставлене Міністру фінансів – це секвестр державного бюджету», - повідомив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк під час зустрічі з Європейською Бізнес Асоціацією у понеділок. 3 березня.

Він наголосив, що цьогорічний бюджет був ухвалений на нереальних макроекономічних показниках: «Саме тому по місії Міжнародного валютного фонду в першу чергу ми повинні відпрацювати макроекономічну картину».

Арсеній Яценюк також підкреслив, що нинішній бюджет був сформований на нереальних доходах державного бюджету: «За моїми попередніми оцінками, мова може йти про скорочення державного бюджету від 65 млрд. грн. до 80 млрд. грн. Це катастрофічні цифри».

«Якщо ми стабілізуємо ситуацію, можливо, в ІІІ і ІV кварталі наші макроекономічні показники покращаться», - наголосив Прем’єр-міністр.

Арсеній Яценюк підкреслив, що зараз завдання нинішнього Уряду – стабілізувати економічну ситуацію: «Ми в стані її стабілізувати непопулярними методами та угодою з МВФ, через макрофінансову підтримку ЄС, правильну фінансову і банківську політику, прозорі тендери, зменшення корупції і дерегуляцію у всьому секторі. Але на це потрібен час».

Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ