Міліція Волині працює у звичному режимі

Міліція Волині працює у звичному режимі

05.03.14 14:02 0 971
Основні напрямки роботи правоохоронців краю обговорили на нараді начальників міських, районних відділів міліції та структурних підрозділів апарату обласного управління міліції за участю керівництва УМВС.

Тимчасово виконувач обов’язків начальника УМВС України у Волинській області Михайло Руденко детально зупинився на основних завданнях, які стоять перед правоохоронцями:

– зважаючи на оперативну обстановку, органи внутрішніх справ у регіонах повинні спрямовувати свої зусилля на попередження та розкриття злочинів і забезпечення охорони громадського порядку спільно із представниками громадських організацій та активістами самооборони й автомайдану. На цьому наголошує керівник Міністерства внутрішніх справ України Арсен Аваков.

Окрім того, полковник міліції розповів, що з ініціативи Волинської обласної ради при райрадах створено оперативні штаби, керівники яких координуватимуть роботу правоохоронців із громадськістю:

– Зустріньтеся із ними, зберіть людей і доведіть, що міліція на Волині працює у звичному режимі, тож у випадку провокацій або ж правопорушень із боку тих чи інших громадян діятиме згідно з чинним законодавством.

Пріоритетним напрямком визначено належну організацію спільних патрулювань. При цьому мова йде не лише про охорону громадського порядку на вулицях населених пунктів, а й забезпечення безпеки дорожнього руху в регіоні загалом. Таким чином до складу як піших нарядів, так і нарядів ДАІ залучають представників громадських організацій та формувань.

Наголосив Михайло Руденко також на дотриманні особистої безпеки працівників міліції, а відтак зауважив, що кожному міліціонеру, згідно з чинним законодавством та нормативно-правовими документами, передбачено засоби індивідуального захисту та активної оборони.

– Ми повинні докласти максимум зусиль, аби стабілізувати ситуацію, не допустити провокацій, забезпечити мир і спокій волинян. В обласному управлінні міліції відбулася погоджувальна нарада, а відтак досягнуто консенсусу із представниками обласної влади, об’єднань «Майдан» і «Правий сектор». Можу з упевненістю констатувати, що на Волині належним чином організована взаємодія і співпраця між правоохоронцями та представниками інститутів громадянського суспільства, – підкреслив тимчасово виконувач обов’язків начальника УМВС.

СЗГ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Квіт обіцяє заборонити ...
Наступна новина: В Чернігівській області у ...

КОМЕНТАРІ