В Закарпатській області виноградівські правоохоронці радять, як уберегтися від крадіжок

В Закарпатській області виноградівські правоохоронці радять, як уберегтися від крадіжок

05.03.14 12:08 0 742
Крадіжку легше попередити, ніж розкрити. Кримінальна практика свідчить, що здебільшого зловмисники проникають у квартири, домівки за відсутності господарів.

Найпростішим способом захисту своєї оселі від посягань зловмисників є встановлення сигналізації службами охорони.

Встановіть віконні грати, замініть двері на більш надійні. Не залишайте ключі від дверей у схованках під килимком чи в іншому місці. Якщо ви тривалий час відсутні в помешканні, не варто розголошувати строк своєї відсутності, доручіть наглядати за квартирою своїм близьким, рідним, чи тим, кому ви довіряєте. Попросіть сусідів, щоб вони забирали пошту з вашої поштової скриньки, заходили час від часу до вашої квартири, вмикали світло, аби створити ефект присутності господаря.

Шановні громадяни! Будьте пильними, у жодному разі не повідомляйте незнайомцям, що живете самі чи маєте заощадження, дорогоцінності та не відчиняйте двері малознайомим людям, ким би вони не представилися.

У випадку крадіжки радимо потерпілим не зволікати та терміново телефонувати за номером «102». За «гарячими слідами» можна не лише швидше розкрити крадіжку, але й повернути втрачене майно.

А охочим до збагачення за чужий рахунок нагадуємо, що ст.185 Кримінального кодексу України передбачає кримінальну відповідальність за вчинення крадіжки. Зокрема, крадіжка, поєднана з проникненням в житло, інше приміщення чи сховище, або що завдала значної шкоди потерпілому, карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років.

Оксана Кобзаренко

Виноградівський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині після ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ